Dragnea: Vrem sa generam o discutie serioasa cu ANI, privind incompatibilitatea unor primari

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, sambata, la Poiana Brasov, ca, saptamana viitoare, vrea sa aiba o "discutie serioasa cu ANI", intrucat regimul incompatibilitatii unor primari "ar trebui sa fie mult mai bine lamurit".Intrebat daca s-a discutat in partid despre faptul ca mai multi membri ai PSD sunt "haituiti" de DNA si ANI si daca s-au stabilit actiuni de aparare a acestora, Dragnea a raspuns ca "nu exista actiuni de aparare de genul acesta", informeaza Mediafax.

"Nu putem sa discutam despre actiuni de aparare. Nu exista actiuni de aparare de genul acesta. Nu putem discuta despre problemele pe care le are un coleg de-al nostru, pentru ca nu stim ce este in dosar. Dorinta noastra este ca colegii nostri in final sa nu pateasca nimic, sa se dovedeasca faptul ca sunt nevinovati si pentru asta noi ii sustinem moral. Dar sigur ca exista o preocupare in partid, pentru ca incepem sa ne numaram cati mai ramanem in partid pana la sfarsitul anului, dar nu e o atitudine in partid de oameni speriati", a spus Dragnea.

"Exista si o adresa care a fost facuta publica de la Comisia Europeana pe care am inteles ca au reformulat-o. Oricum n-am mai inteles nimic in care pe buna dreptate spunea ceea ce spunem si noi, este greu de inteles pentru cineva ca poate exista conflict de interese intre public si public, intre o autoritate locala si o asociatie a autoritatilor locale", a mai spus vicepremierul.

El a anuntat ca, saptamana viitoare, vrea sa aiba "o discutie foarte serioasa cu ANI", pentru ca "regimul incompatibilitatii ar trebui sa fie mult mai bine lamurit".

"Am inteles ca ANI a transmis un punct de vedere in care spune ca cei care sunt membri in aceste Asociatii de Dezvoltare Intercomunitare, n-ar fi incompatibili, altii au alta parere, in instante se intampla alte lucruri si ceea ce s-a convenit astazi este sa generam o discutie serioasa cu ANI, saptamana viitoare, ca sa nu se transforme intr-un fenomen", a adaugat el.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Zeci de persoane din Botoșani au raportat la ANAF venituri din meditații!

Tuesday, 1 October 2024

Valoarea netă cumulatăa acestora se ridică la peste 169 de milioane de lei, potrivit edupedu.ro. Conform datelor transmise de ANAF, cele mari venituri nete din meditații, declarate de profesori, a...

Botoșăneni pasionați de șah, câștigători în competiția „Cupa Botoșani” la șah rapid!

Tuesday, 1 October 2024

În cadrul Open A, turneu omologat de Federația Română de Șah și FIDE (Federația Internațională de Șah), au concurat 71 de jucători, legitimați la 23 de cluburi din 9 județe. Com...

Miniconcert de muzică tradițională rromă, susținut de deținuți ai Penitenciarului Botoșani!

Tuesday, 1 October 2024

Acest proiect îndrăzneț a urmărit facilitarea procesului la reintegrare și la valorizare a talentelor celor care, cu dedicare față de tradiții și muzică specifică etniei lor, au c&acir...