Două şcoli din Botoşani au primit certificatul "Şcoală Europeană"

Marţi, 16 iunie 2015, la Palatul Parlamentului din Bucureşti, se desfăşoară festivitatea de premiere a şcolilor care au obţinut certificatul Şcoală Europeană“ 2015.

În acest an, la cea de-a XII-a ediţie  a competiţiei pentru obţinerea certificatului Şcoală Europeană“, s-au înscris 115 unităţi de învăţământ din toată ţara; dintre acestea, doar 60 de unităţi de învăţământ au primit statutul de Şcoală Europeană 2015.

Reprezentanţii şcolilor (directorul unităţii de învăţământ, directorul adjunct/responsabilul de proiecte europene şi un elev) vor participa la festivitate, în cadrul căreia vor primi o diplomă şi o plachetă.

Competiţia Şcoală Europeană se adresează unităţilor de învăţământ preuniversitar care au fost şi sunt implicate în programele europene din domeniul educaţiei şi formării profesionale.

Pentru stabilirea câştigătorilor sunt evaluate criterii precum calitatea şi coerenţa managementului şcolii, reflectat în documentele manageriale, dar şi impactul pe care activităţile derulate în proiectele europene le-a avut asupra culturii organizaţionale şi a ethosului şcolii. Competiţia Şcoală Europeană a fost lansată de Ministerul Educaţiei Naţionale, în 2004, ca semn al recunoaşterii contribuţiei şcolilor româneşti la sprijinirea eforturilor României de integrare în Uniunea Europeană.

Odată obţinut, certificatul este valabil pentru o perioadă de trei ani, după care şcoala trebuie să candideze din nou pentru a-şi reconfirma titlul. În acest sens, trebuie să dezvolte în continuare noi proiecte de parteneriat cu alte şcoli din Uniunea Europeană, iar managementul şcolii trebuie să fie unul coerent şi performant, centrat pe dezvoltarea dimensiunii europene a educaţiei.

Din judeţul Botoşani vor participa la festivitate reprezentanţi ai celor două unităţi şcolare care au fost declarate câştigătoare în cadrul competiției naționale Şcoala Europeană, ediţia 2015: Şcoala Gimnazială nr. 17 Botoşani și Liceul Teoretic « Nicolae Iorga » Botoșani.

Şcoala Gimnazială nr. 17 Botoşani se află la a treia nominalizare (2009, 2012, 2015), iar Liceul Teoretic « Nicolae Iorga » Botoșani la a doua nominalizare (2012, 2015).

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ajutoare de încălzire acordate de stat pentru locuitorii din Botoșani: Ce documente sunt necesare!

astăzi, 20:30

Începând cu 14 octombrie 2024, cererile și declarațiile pe propria răspundere vizând acordarea ajutorului de încălzire cu gaze naturale, energie electrică, combustibili so...

O unitate sanitară din Botoșani angajează medici: Lista locurilor de muncă vacante a AJOFM!

astăzi, 20:00

Se caută spre angajare un medic rezident și un medic specialist, absolvenți de studii universitare. Contractul de muncă este pe perioadă nedeterminată, cu normă întreagă. Oferta este ...

AJPIS Botoșani: Zeci de mii de lei pentru alocații și indemnizații vor intra în conturi începând de mâine!

astăzi, 19:10

54.137 beneficiari ai alocațiilor de stat pentru copii și ai indemnizațiilor pentru creșterea copiilor vor încasa, în total, 35.104.396 de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei ca...