Doua formulare electronice, actualizate de Fisc. Noile variante trebuie depuse pana pe 25 iulie

Doua formulare electronice, actualizate de Fisc. Noile variante trebuie depuse pana pe 25 iulie
Doua formulare electronice au fost actualizate, recent, de Fisc, iar acestea trebuie depuse in noua varianta pana pe 25 iulie.   

1) Formularul electronic al declaratiei 100  

Formularul electronic al declaratiei 100, in care se raporteaza obligatiile de plata la bugetul de stat, a fost actualizat in 9 iulie si este disponibil in sectiunea Descarcare Declaratii, de pe pagina de internet a ANAF.  

Actualizarea a fost necesara dupa ce, la inceputul lunii iunie, Fiscul a modificat modul de declarare a unei creante datorata bugetului de stat.  

Mai exact, agentia a actualizat Instructiunile de completare ale declaratiei 100, astfel incat dividendele de virat de catre companiile de stat sa nu mai fie declarate in formularul 100 in tabelul I, ci in tabelul 2, cel corespunzator obligatiilor fiscale datorate bugetului de stat, care nu se achita in contul unic.  

Aceasta modificare a venit la pachet si cu actualizarea listei creantelor fiscale care se achita de contribuabili in contul unic.   Contribuabilii vor incepe sa depuna la Fisc noul formular electronic pentru obligatiile fiscale aferente lunii iunie, pana cel tarziu in 25 iulie.

2) Formularul electronic al declaratiei 112  

Formularul electronic al declaratiei unice 112 a fost actualizat in 26 iunie si este disponibil in sectiunea Descarcare Declaratii, de pe site-ul ANAF.  

Fiscul a hotarat sa actualizeze formularul dupa ce, de la 1 iulie, au intrat in vigoare noi reguli legislative referitoare la calculul contributiei de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale.  

Mai exact, la debutul lunii iunie, s-a modificat tariful de risc pentru accidente de munca si boli profesionale corespunzator codului CAEN al activitatii principale a unei companii.  

Contribuabilii vor depune la Fisc noul formular electronic pentru obligatiile fiscale aferente lunii iunie, care trebuie raportate pana cel tarziu in 25 iulie.  

Avocatnet.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Uluitoarele ouă „închistrite” de Rogojești și faima lor europeană. Cum a ajuns un cătun din Botoșani capitală culturală!

astăzi, 11:47
1

Cătunul Rogojești, din județul Botoșani, nu are cine știe ce faimă în România, deși la nivel european este considerat un adevărat miracol cultural.Mica așezare este situată l...

Delicii sănătoase: secretul din spatele succesului laboratorului de patiserie "Cuptorul Nelei" (galerie foto)

astăzi, 11:05
111

Cu o viziune clară, Nela Andrici, inginer în industria alimentară, a înființat un laborator de patiserie specializat în produse din aluat dospit, oferind o gamă diversificată de...

Comercianții de carne prinși pe picior greșit de forțele de ordine, s-a lăsat cu amenzi de aproape 40.000 de lei!

astăzi, 10:46
51

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul specialiștilor din cadrul Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și a Inspecto...