Beneficiile ceaiului de sunatoare: calmeaza sistemul nervos, ajuta digestia, combate insomnia

Beneficiile ceaiului de sunatoare: calmeaza sistemul nervos, ajuta digestia, combate insomnia
Sunatoarea este una dintre cele mai vechi plante folosite in medicina naturista, reprezentand un remediu de peste 2000 de ani in tratarea depresiilor si anxietatii, scrie ele.ro.   

 Dar sunatoarea nu te scapa numai de starile de neliniste care au pus stapanire pe tine, ea te ajuta si in tratarea bolilor digestive si hepatice, calmeaza iritatiile si vindeca arsurile pielii. Iata care sunt beneficiile ceaiului de sunatoare de care ar trebui sa te bucuri si tu imediat.  

Calmeaza sistemul nervos    

Sunatoarea este folosita de peste 2000 de ani in tratarea problemelor emotionale si nervoase. Se gaseste in Europa, Asia Centrala si Africa de Nord. Cercetatorii spun ca sunatoarea contine o combinatie unica de fitochimicale care interactioneaza cu substantele din creierul nostru si ne calmeaza, aduncandu-ne buna dispozitie si pregatindu-ne pentru odihna.    

Studiile medicilor francezi, desfasurate pe 4000 de pacienti, au relevat ca o cura cu extract de sunatoare, care dureaza intre o luna si doua luni, este la fel de buna ca antidepresivele.  Toarna si tu cateva lingurite de sunatoare intr-un ibric cu apa clocotita si prepara-ti un "medicament" natural atunci cand esti nervoasa. Bea 3-4 cani pe zi, timp de o luna, si vei tine depresia la distanta.

Stimuleaza secretia bilei    

Ceaiul de sunatoare, alaturi de tinctura din aceeasi planta, este deosebit de benefic si in cazul afectiunilor biliare. El se administreaza sub forma de infuzie (doua lingurite de sunatoare la o cana de apa clocotita). Lasa amestecul la infuzat timp de cinci minute si bea apoi de trei ori pe zi, chiar inainte de mese. In plus, consumul de ceai de sunatoare te ajuta si in reglarea circulatiei sangelui.  

Te scapa de insomnie si de stres    

Probleme in relatie, la facultate sau la locul de munca? Uita de perioadele stresante cu ajutorul unei cure cu ceai de sunatoare. Bea o cana de ceai seara, inainte de culcare si vei reusi sa scapi de insomnia care nu iti da pace. Serotonina din ceai te va scapa de stres si vei putea sa te odihnesti cum trebuie. In plus, sunatoarea te ajuta in perioadele dificile, cum sunt examenele, favorizand performantele intelectuale. Ai grija sa incepi cura cu cel putin o luna inainte de eveniment.

Ceaiul de sunatoare iti poate face mai usoara tranzitia intr-un nou mediu sau te poate ajuta in cazul schimbarilor de anotimp. La fel te ajuta si in cazul dezechilibrelor hormonale cauzate de menopauza.  

Te scapa de durerile de burta si ajuta tranzitul intestinal    

Ceaiul de sunatoare ajuta ficatul sa elimine toxinele din corp si stimuleaza tranzitul intestinal. Daca ai dureri de burta ia o lingura pe stomacul gol, dimineata si seara. Pentru tratament de lunga durata bea zilnic, timp de cel putin o luna, o ceasca calda de ceai de sunatoare.  

Previne boala Parkinson    

Boala Parkinson este cauzata, printre altele, de o disfunctie a dopaminei. Ceaiul de sunatoare ajuta la stimularea nivelului de dopamina, iar activitatea antioxidanta trateaza degenerarea neuronala. Consuma si tu zilnic o cana de ceai de sunatoare si vei preveni astfel posibilitatea aparitiei acestei boli.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
443

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
147

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
417

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...