Dosarul Referendumul. Liviu Dragnea: Nu stiu cine a trimis mesajele cu numele meu

Vicepremierul Liviu Dragnea, audiat joi la Inalta Curte in dosarul Referendumul, s-a declarat nevinovat de acuzatiile pe care i le aduc procurorii DNA si a afirmat ca nu are cunostinta despre mesajele tip SMS trimise in ziua referendumului in teritoriu, care erau urmate de numele sau initialele sale.

"Nu stiu cine a conceput acele mesaje. Oricum, consider ca erau niste mesaje fara finalitate, nu puteai sa ceri oamenilor sa iasa din sectii pentru a scoate lumea la vot. Par mesaje ale unor oameni care nu au experienta de campanie electorala", a spus Dragnea.

El a aratat ca se considera nevinovat de acuzatiile care i se aduc si ca acest dosar poate vulnerabiliza sistemul democratic, pentru ca exista riscul ca orice sef de campanie, de la orice partid, sa nu mai aiba curaj sa se implice intr-o campanie electorala, deoarece nu a facut altceva decat ce au facut alti lideri de campanie la orice alegeri.

"Ma declar nevinovat de acuzatiile aduse de DNA. Dupa ce s-a hotarat in Parlament hotararea de suspendare a presedintelui Romaniei, comitetul executiv al PSD a hotarat ca eu sa fiu seful campaniei electorale pentru referendum. La acel moment, eu indeplineam functia de secretar general al PSD. Secretariatul general tine toate documentele partidului, poarta corespondenta cu toate organizatiile locale si coordoneaza activitatea din sediu. Echipa de campanie, formata din voluntari, membri de partid si persoane din secretariatul general, elaboreaza strategiile adoptate de forul national si transmise in judete. Alte atributii ale echipei de campanie constau in conceptia grafica de materiale electorale, discutii pe marginea sondajelor de opinie care apar", a povestit Liviu Dragnea.

El a spus ca un secretar general in PSD nu are la dispozitie parghiile, mijloacele coercitive pentru a impune sanctiuni membrilor partidului care nu respecta strategia de campanie.

Vicepremierul Liviu Dragnea a fost trimis in judecata, alaturi de alte 74 de persoane, pe 7 octombrie 2013, in dosarul privind fraudarea referendumului din 2012 pentru demiterea presedintelui Traian Basescu. Dragnea este acuzat ca, in calitate de presedinte al CJ Teleorman, si-ar fi folosit autoritatea si influenta pentru a obtine o prezenta de minimum 60 la suta la vot, care sa garanteze validarea scrutinului, potrivit unui comunicat al DNA.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Jandarmii botoșăneni în sărbătoare: Câinele Dop urmează să împlinească patru ani! (foto)

astăzi, 14:25

În mai puțin de două luni de zile, câinele de serviciu Dop va împlini vârsta de patru ani. Duminică dimineață a participat împreună cu conductorul său, plutonie...

Concurs la Spitalul „Mavromati” cu toți candidații respinși, o lucrare a fost anulată!

astăzi, 13:46

Spitalul Județean „Mavromati” a organizat concurs pentru ocuparea unui post de asistent medical pe nutriție dietetică/generalist. Din cei patru candidați care au ajuns la proba scri...

Risc de inundații pe râurile Prut și Jijia până pe 1 octombrie!

astăzi, 12:34

Hidrologii au actualizat prognoza și au anunțat că există, în continuare, risc de inundații pe râurile Jijia, Prut și afluenții acestora. De asemenea, a fost emis un cod cod port...