Dosarul păcănelelor: inculpaţii din dosar se reunesc după gratii!

Dosarul păcănelelor: inculpaţii din dosar se reunesc după gratii!
Omul de afaceri botoșănean Viorel Dănuță ajunge din nou după gratii în dosarul păcănelelor. Şi asta deoarece joi judecătorii Curţii de Apel Suceava au admis propunerea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie de a schimba măsura preventivă în cazul omului de afaceri, din arest la domiciliu în arest preventiv.

Solicitarea DNA s-a bazat pe faptul că, în cursul derulării cercetărilor în dosar, Viorel Dănuţă nu a respectat termenii impuşi de instanţă în momentul în care i s-a înlocuit arestul preventiv cu arestul la domiciliu.

"Înlocuieşte măsura preventivă a arestului la domiciliu luată prin încheierea şedinţei camerei de consiliu nr. 26/15.11.2015, pronunţată de Curtea de Apel Suceava în dosarul nr. 913/39/2015, modificată şi rămasă definitivă prin decizia nr. 1596/24.11.2015 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ulterior prelungită în condiţiile legii) faţă de inculpatul DĂNUŢĂ ŞTEFAN VIOREL, cercetat pentru comiterea a 3 infracţiuni de dare de mită, cu măsura arestării preventive pe o durată de 30 de zile de la data încarcerării. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului la rămânerea definitivă a prezentei încheieri. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare", după cum se arată în decizia instanţei.

Altfel spus, dacă Viorel Dănuţă va contesta decizia la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi judecătorii vor fi de acord cu decizia celor de la Suceava, omul de afaceri va fi arestat preventiv.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Părintele Vasile Gavrilă : „Mielul de Paşti nu face parte nici din rânduiala bisericească, nici din pregătirea duhovnicească de Paşti”

astăzi, 10:21
35

De Sfintele Pasti exista obiceiul sa se sacrifice miei. Pastile este o sarbatoare pe care o intalnim atat la evrei, cat si la crestini. Pentru evrei Pastile semnifica trecerea din robia egipteana la l...

Calendar ortodox: În a doua zi de Paște sărbătorim Învierea Domnului și îl cinstim pe Sfântul și dreptul Iov

astăzi, 09:31
37

Sfântul și dreptul Iov, sărbătorit în acest an în a doua zi de Paște, a trăit în Avsitida, între Arabia și Idumeea. Tatăl său era Zaret, iar mama lui era Vosora....

Adăpost cu 28 de animale cuprins de flăcări într-o localitate din Botoșani!

astăzi, 08:58
264

Proprietarul a fost cel care a anunțat incendiul. Când a văzut flăcările, întreaga construcție de aproximativ 120 de metri pătrați ardea.La caz s-au deplasat pompierii din cadru...