Dosarul păcănelelor: A treia rundă de arest preventiv. Vezi pentru ce!

Solicitarea procurorilor de la Serviciul Teritorial Suceava al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, de prelungire a mandatelor de arestare preventivă a suspecţilor în "Dosarul păcănelelor" a fost aprobată vineri de magistraţii Curţii de Apel Suceava.

Astfel, începând cu data de 14.01.2016, până la data de 12.02.2016 inclusiv, a fost prelungită măsura arestării preventive faţă de inculpatul Teodorescu Ioan, inspectorul suspendat de la Oficiul Naţional de Jocuri de Noroc- filiala Nord- Est, cercetat pentru săvârşirea a zece infracţiuni de luare de mită, dintre care o infracţiune în formă continuată, o infracţiune de trafic de influenţă, două infracţiuni de folosirea în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, o infracţiune de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit şi o infracţiune de favorizarea făptuitorului.

Omul de afaceri botoşănean Costel Calistru va rămâne în arest preventiv începând cu data de 14.01.2016, până la data de 12.02.2016 inclusiv, el fiind cercetat pentru săvârşirea a două infracţiuni de dare de mită, dintre care una în formă continuată, o infracţiune de complicitate la folosirea în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii şi o infracţiune de cumpărare de influenţă.

Afaceristul Viorel Dănuţă va rămâne în arest la domiciliu începând cu data de 23.01.2016 şi până la data de 21.02.2016, inclusiv, a măsurii preventive a arestului la domiciliu. Acesta este cercetat pentru săvârşirea a două infracţiuni de dare de mită. Cei trei au posibilitatea de a contesta decizia magistraţilor suceveni la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Pe de altă parte, surse judiciare estimează că până la sfârşitul lunii ianuarie, cei trei dar şi complicii lor vor fi trimişi în judecată.

 

Spune-ne opinia ta