Dorohoienii arestati pentru trafic de droguri, lasati in libertate!

Dorohoienii arestati pentru trafic de droguri, lasati in libertate!
Curtea de Apel Suceava a decis vineri punerea în libertate a celor cinci tineri din Dorohoi, acuzaţi de procurare, deţinere şi vânzare fără drept de droguri de risc şi de mare risc. Ei vor fi cercetaţi în continuare în stare de libertate şi potrivit avocaţilor inculpaţilor, judecătorii Curţii de Apel Suceava au dispus înlocuirea acestei măsuri cu aceea de a nu părăsi ţara pe perioada cercetărilor, informeaza Realitatea Dorohoiana.

În primul rând, ei sunt cercetaţi pentru procurarea şi comercializarea drogurilor de mare risc. Ori ceea ce au comercializat ei, şi noi am invocat, nu se încadrează în această categorie, anexele la legislaţia în vigoare, care precizează compoziţia chimică a substanţelor pshihotrope şi halocinogene, nu se regăseşte în compoziţia multor dintre produsele comercializate. Noi am mai invocat în instanţă, că lăsarea lor în libertate nu ar fi putut pune probleme pentru ordinea publică şi că nu reprezintă pericol social, motivat că, magazinul prin care se vindeau aceste produse, a desfăşurat o activitate perfect legală, în concordanţă cu legislaţia în vigoare. Clientul meu avea acte de conformitate pentru toate produsele vândute în magazin şi era cu contabilitatea în ordine a declarat Alexandru Abdulbaki, avocatul unuia dintre inculpaţi.

Reamintim că cei cinci tineri din Dorohoi au fost ridicaţi de poliţişti, coordonaţi de procurorii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Organizate şi Terorism, în urmă cu câteva zile.

Este vorba de Claudiu B. de 28 de ani, Sorin M. de 25 de ani, Ovidiu Constantin I. de 27 de ani, Răzvan T. de 25 de ani şi Marian T. de 21 de ani, care sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de procurare, deţinere şi vânzare fără drept de droguri de risc şi de mare risc.

Potrivit anchetatorilor, în perioada noiembrie 2010-martie 2011, cei cinci ar fi procurat de pe Internet şi comercializat importante cantităţi de produse etnobotanice care au fost revândute unor tineri din Botoşani, Dorohoi şi Iaşi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
713

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
180

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
461

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...