Dorința de a salva o viață uneori nu e de ajuns! Crucea Roșie Botoșani te învață să acorzi primul ajutor!

Dorința de a salva o viață uneori nu e de ajuns! Crucea Roșie Botoșani te învață să acorzi primul ajutor!
Cât de importante sunt primele minute după producerea unui dezastru? Sunt clipele care fac diferența! Iar primul ajutor, acordat cu promptitudine, nu doar salvează o viață, ci reduce și din efectele traumatizante ce apar inevitabil în urma unui accident.

Cât de pregătiți suntem să facem față unui dezastru, fie el accident casnic sau cutremur, inundație, poluare?

De multe ori, să fii pregătit pentru un posibil accident crește și gradul de conștientizare în ceea ce privește prevenirea lui. Pentru asta, însă, este nevoie de o preocupare în acest sens, iar cea care vine în întâmpinarea unei astfel de acțiuni este Crucea Roșie.

Cursurile organizate de Crucea Roșie, implicit și cea din Botoșani, au un impact major asupra reacțiilor psihice, o persoană instruită în acordarea primului ajutor fiind capabilă să acționeze în cazuri excepționale, atunci când situația o impune.

Să nu uităm că dorința de a interveni nu este aceeași cu știința de a interveni. În cazul unui dezastru, un om instruit aflat la locul potrivit face mai mult decât trei profesioniști, sosiți după câteva zeci de minute de la producerea tragediei. La fel cum, se știe din practică, un incident minor devine serios dacă nu se acordă corect primul ajutor.

Invata sa acorzi primul ajutor, prin Crucea Rosie!


Botoșănenii pot apela la serviciile Crucii Roșii pentru a urma un curs de prim ajutor, însă un rol important îl au firmele care, contracost, vor asigura aceste cursuri pentru proprii angajați.

Astfel, Crucea Rosie Romana – filiala Botosani organizeaza cursuri de prim ajutor de baza acreditate european, pentru persoane fizice sau juridice.

Cursurile vizeaza dobandirea de cunostinte si abilitati care sa permita acordarea primului ajutor intr-o gama variata de situatii – accidente domestice, accidente de munca, situatii de urgenta (dezastre si calamitati naturale ) etc.

Durata cursului de prim ajutor de baza (standard)  este de 12 ore (pe parcursul a doua zile / urmand a gasi, de comun acord cu cursantii, o formula convenabila pentru ambele parti ). In functie de interes, de natura activitatii desfasurate de cursant, de riscuri, de incidenta anumitor situatii, etc .,  se poate opta si pentru o durata  mai restrinsa de curs.

Cursul se axeaza, in principal, pe dobandirea de catre cursanti a abilitatilor practice vizand acordarea primului ajutor de baza.

Cursul este sustinut de personal specializat - instructori in acordarea primului ajutor - in conformitate cu manualul european in domeniu.
 
Cursantii primesc, la finele cursului, un certificat/legitimatie care atesta abilitatile si cunostintele dobindite (avand, astfel, dreptul sa acorde primul ajutor in cunostinta de cauza daca situatia o impune).

Cursul poate avea  loc in sala de curs a Crucii Rosii Botosani din str. Victoriei Nr. 7 Botosani  sau, dupa caz, intr-o sala pusa la dispozitie de beneficiar in localitatea de resedinta.

Costul cursului este de 150 (una suta cincizeci) lei / persoana.

Cunostintele se reinnoiesc anual, prilej cu care este vizata legitimatia (costurile pentru aceste sesiuni sunt mai mici – pana la jumatate din costul initial).

De asemenea, Crucea Rosie Botosani poate organiza in contra partida cusuri de prim ajutor pentru angajatii companiilor/firmelor care sprijina acivitatea umanitara a organizatiei prin sponsorizari/donatii.

"Mentionam ca fondurile obtinute de Crucea Rosie in urma acestor cursuri sunt directionate catre sustinerea activitatilor umanitare ale acesteia, cum ar fi pregatirea si interventia la dezastre, sprijinirea celor mai defavorizate categorii de persoane", a precizat Eduard Maciuca - directorul Crucii Rosii Botosani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Poliția din Botoșani în alertă: O fată de 14 ani a dispărut de acasă, sunați la 112 dacă știți ceva despre ea!

Marţi, 7 Mai 2024
154

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei minore de 14 ani, din comuna satul Sârbi, comuna Vlăsinești, care marți, în jurul orei 16:00, a părăsit domic...

Specialiștii antidrog, la datorie și în perioada Sărbătorilor!

Marţi, 7 Mai 2024
75

În perioada minivacanțe de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale, specialiștii antidrog au desfășurat activități specifice de informare, evaluare, consiliere şi asistență specializată pen...

Sancțiuni de sute de mii de lei aplicate de polițiștii botoșăneni în perioada sărbătorilor!

Marţi, 7 Mai 2024
77

Astfel, în medie, zilnic au acționat peste 150 de polițiști, fiind organizate 32 de  acțiuni punctuale, atât în zona localurilor publice și a celor în care se formeaz...