Cum vor fi investiti banii din noile accize la carburant

Cum vor fi investiti banii din noile accize la carburant
Dan Sova, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructura, a declarat ca nu stie, pana in acest moment, ce suma va genera la bugetul statului acciza de sapte eurocenti la litrul de carburant, insa a mentionat ca vrea sa investeasca toti acesti bani numai in autostrazi.

 "Nu stiu eu cel putin, nu am idee la acest moment, care va fi suma colectata din acesti sapte eurocenti. Sunt mai multe discutii (...). Dorinta este sa se finanteze fie autostrazi, altii sustin sa se finanteze autostrazi si drumuri nationale. Daca ma intrebati, ca opinie personala, eu as vrea sa finanteze numai autostrazi", a precizat Sova, duminica, la o emisiune televizata la Pro TV.

 Ministrul delegat a mentionat ca noua taxa va intra in bugetul statului, iar intentia politica este ca aceste fonduri sa finanteze fie integral autostrazile, fie atat autostrazile, cat si drumurile nationale, sustinand ca discutiile legate de aceasta decizie sunt tehnice.

 "In Legea Finantelor Publice functioneaza doua principii foarte clare: primul este acela al neafectarii veniturilor bugetare, deci nu ai voie sa afectezi, sa spui `Venitul X va finanta cheltuiala Y` si principiul anualitatii, in sensul ca pe toate le raportezi la cheltuielile totale anuale. Daca respecti aceste doua principii este imposibil din punct de vedere tehnic sa spui `Acesti bani se duc acolo`", a lamurit Sova.

 Litrul de benzina si motorina va fi accizat cu sapte eurocenti in 2014, in urma negocierilor legate de bugetul pe anul viitor, care va include si alte taxe, dar si cresterea salariului minim.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
247

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...

FC Botoșani - CS Mioveni 1-0! Victorie uriașă pe Municipal. Sperăm la salvare! (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
308

FC Botoșani a obținut o victorie mare, în disputa cu CS Mioveni. Elevii lui Bogdan Andone au câștigat cu 1-0 manșa tur a barajului de menținere în Liga 1, după un meci în...

50 de tone de deșeuri arse într-un incendiu într-o localitate din Botoșani, pădure la un pas să fie cuprinsă de flăcări!

Vineri, 17 Mai 2024
243

Aproximativ 50 de tone de deșeuri plastice, menajere și vegetale au ars, în această după-amiază, în localitatea Baranca din comuna Hudești. Puțin a lipsit ca flăcările să nu cupr...