Dorin Alexandrescu, primarul municipiului Dorohoi, mesaj trist despre datinile și obiceiurile din ajunul Anului Nou: Sunt încrezător că în 2021, ne vom bucura din nou de frumoasele obiceiuri

Dorin Alexandrescu, primarul municipiului Dorohoi, mesaj trist despre datinile și obiceiurile din ajunul Anului Nou: Sunt încrezător că în 2021, ne vom bucura din nou de frumoasele obiceiuri

Dorin Alexandrescu, primarul municipiului Dorohoi, a transmis comunității locale un mesaj despre datinile și obiceiurile din ajunul Anului Nou, care, în acest an, nu se vor mai organiza, așa cum se face de zeci de ani. 

“Dragi dorohoieni, știu că există nemulțumiri privind evenimentele dedicate zilei datinilor și obiceiurilor din ajunul Anului Nou. Mereu am fost un susținător și promotor al acestor frumoase activități deoarece ele fac parte din tradiția noastră. Le-am coordonat cu mult entuziasm în fiecare an. Sunt momente de suflet, de neuitat și o spun cu mult regret, dar în acest an, din cauza pandemiei, nu avem voie să organizăm niciun eveniment.

S-au făcut demersuri din partea mea și a echipei de consilieri locali, prin adresa numărul 19055 din 22.12.2020, în urma discuțiilor avute cu reprezentații benzilor Plevna și Olinescu, pentru găsirea unei soluții, însă Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Botoșani prin adresa răspuns numărul 1314933/ 23.12.2020, cu privire la cererile formațiilor de datini Banda Plevna și Banda Olinescu, răspunde: “vă comunicăm că în conformitate cu prevederile art. 1 alin. 2 din Anexa nr. 3 la H.G.R. nr. 1065 din 11.12.2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 14 decembrie 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, se interzice desfășurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private”. Nu putem încălca legea.

A fost un an dificil pentru majoritatea dintre noi. Mai mult de atât suntem după o perioadă în care rata de infectare cu COVID a fost ridicată, dar cu multă grijă din partea tuturor, am reușit să ținem situația sub control.

Este anul în care trebuie să primeze grija față de cel de lângă noi, de aceea fac apel către cei implicați să înțeleagă că viața și sănătatea celor din jur, sunt mai importante ca orice. Sunt încrezător că în 2021, ne vom bucura din nou de frumoasele obiceiuri, însă în acest an este nevoie de un efort comun susținut, care ne va fi răsplătit!”, a explicat primarul municipiului Dorohoi, Dorin Alexandrescu.

 

Spune-ne opinia ta