Donație pentru Secția Infecțioase din partea unui om de afaceri: mănuși, botoșei, capeline, farfurii, mașini de spălat

Donație pentru Secția Infecțioase din partea unui om de afaceri: mănuși, botoșei, capeline, farfurii, mașini de spălat

Un om de afaceri din Botoșani reacționează la apelul disperat venit din partea șefei Secției Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean, Valentina Morcov. 

Unitatea nu are nici cele mai minime dotări pentru a face față ”războiului” contra Coronavirus. 

 

Sergiu Olaru, patronul Solenyy, a declarat că perioada critică în care ne aflăm nu ne permite să stăm indiferenți pentru că victimele ar putea fi părinții sau bunicii noștri. 

”Am fost sunat de doamna Valentina Morcov să ma intrebe dacă am posibilitatea să o ajut deoarece trece printr-o perioadă critică și are nevoie sprijin pentru că urmează o perioadă foarte grea pentru medicii din spital. Am primit o listă de la spital, am comandat urgent de la o companie din Brașov să rezolvăm urgent  și am achizițonat tot ce aveau pe stoc. O parte din ele au ajuns astăzi la Secția de Boli Infecțioase. Am discutat cu cei de la Comfortex Botoșani să producem urgent 10000 de măști, așteptăm răspuns pentru dezinfectanți. Lista cu nevoile spitalului o voi face public și fac apel la toți oameni de afaceri să ajute cu cât de puțin pot ei acum cand este nevoie, fără a judeca și a spune că nu e treaba noastră și că e treaba Statului Român. Credeți-mă că mă doare sufletul să fiu indiferent. Cu toții avem familii și trebuie să fim uniți. În situația văzută de mine cu aceste lipsuri din spitale, va fi greu să trecem peste această perioadă. Toți cei care vor să ajute, să meargă personal la spitale și să ducă ce cred ei de cuviință din lista cu necesarul de urgență. Cu toții vom fi loviți de criza economică de după coronavirus, dar mai rău va fi dacă pierdem pe cineva din familie sau din prieteni. Trebuie să acționăm! Doamne - ajută!”, a declarat Sergiu Olaru. 


Acesta a comandat la Brașov 25000 perechi de mănuși, 10000 șorțuri impermeabile, 10000 botoșei, 10000 capeline, 10000 pahare, 10000 boluri, 10000 farfurii, 10000 caserole, 10000 tacâmuri. Pe lângă toate acestea, a cumpărat și două mașini de spălat lenjerii, pentru secțiile de adulți și copii de la Infecțioase.