Donație pentru „cuiburile de cărți” din Botoșani

Donație pentru „cuiburile de cărți” din Botoșani

Liderii municipalității de la Botoșani au donat câteva cărți micilor jurnaliști de la Asociația Buzz Media pentru a sprijini proiectul denumit ”Cuibul de cărți”.

“Conform inițiativei imaginate de consilierul local liberal Marius Oroșanu și preluate de Buzz, cărțile donate vor ajunge în ”cuiburile” special create și amplasate în diverse locații din oraș, putând fi citite astfel de orice locuitor al municipiului nostru. Apreciez foarte mult și vreau să încurajez apetitul pentru lectură al tuturor tinerilor botoșăneni”, a explicat primarul Cătălin Mugurel Flutur.

Încă din 2018 în municipiul Botoşani au fost deschise mai multe mini-biblioteci în aer liber. Mai precis este vorba de nişte căsuţe din lemn, amplasate în parcuri şi în care au fost depozitate cărţi. Orice persoană poate citi gratuit cărţile aflate în cutiile numite „cuiburi de cărţi“.

Iniţiativa a fost luată de Consiliul Local pentru a populariza lectura în rândul populaţiei, la inițiativa consilierului Marius Oroșanu.

În total, este vorba de 10 mini-biblioteci în aer liber și care sunt de fapt nişte cutii, sub formă de căsuţe pentru păsărele, în care pot fi depozitate cărţi. Aceste mini-biblioteci au fost deja amplasate în toate parcurile Botoşaniului, iar trecătorii pot petrece timpul, pe bănci lecturând în mod gratuit volumele găsite în ”cuiburile de cărţi”.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu cât vor întârzia pensiile în luna mai. Anunțul făcut de șeful Casei de Pensii înainte de Paști

astăzi, 14:10
48

Pensia va veni cu o întârziere de 5-6 zile în luna mai pentru 2.500.000 pensionari care primesc banii de la poștaș. Motivul îl reprezintă faptul că primele zile ale lunii v...

ANAF a publicat Ghidul dedicat persoanelor fizice care realizează venituri din închirierea de bunuri mobile și imobile!

astăzi, 13:48
46

ANAF a publicat pe portalul propriu, la rubrica Asistență contribuabili/Ghiduri curente si alte materiale informative, Ghidul privind tratamentul fiscal aplicabil veniturilor obținute de persoanele...

Percheziții ale Parchetului European la funcționari publici și la Agenția de Muncă Botoșani. Fraudă de 160.000 de euro!

astăzi, 12:57
510

Percheziţii ale Parchetului European la Botoşani au avut loc inclusiv la domiciliile unor funcţionari publici şi la sediul ANOFM, în cadrul unei anchete privind o fraudă de 160.000 de euro....