Doliu în jurnalism: „Era o enciclopedie ambulantă!”

Regretatul om de presă s-a remarcat ca un expert în știri externe, bun cunoscător al spațiului ex-sovietic. A transmis evenimentele din Ucraina, de la izbucnirea războiului cu Rusia.

Veste tristă pentru jurnalismul românesc. Dragoș Tăbăran, un expert al știrilor externe și un specialist in spatiul ex-sovietic, s-a stins din viață în această dimineață.

A fost alături de Știrile TVR în toate conflictele internaționale din ultimele trei decenii. Vorbea, printre altele, limba rusă și a tradus în direct primele declarații la începutul invadării Ucrainei. Era un profesionist și un om dedicat demnității editoriale. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

„Era o enciclopedie ambulantă”

Plecarea la cele veșnice a jurnalistului Dragoș Tăbăran a produs multă tristețe. Era un profesionist desăvârșit, iar golul pe care îl lasă în presa românească este imens. Jurnalista Ioana Dumitrescu a lucrat alături de el timp de 3 decenii. 


„Era o enciclopedie ambulantă. A învățat din mers, ca noi ceilalți, meseria asta care îți macină nervii și sănătatea. Eram toți tineri și frumoși. Dragoș știa rusă, bulgară și cunoștea foarte bine spațiul ex sovietic. O scurtă bucată de vreme a fost corespondentul TVR la Sofia, apoi a plecat la Bruxelles. Am trăit ani intenși în redacție cu evenimentele internaționale din ultimele trei decenii. Iar Dragoș, în timpul războiului din Golf a stat în Iordania luni bune, mergând la Bagdad atunci când se putea.

Dragoș era un suflet bun, deși părea mereu morocănos. Îi plăceau teribil câinii, teribil. Îi plăceau și pisicile. A avut un motan pe nume MAO despre care deseori ne povestea. Îi plăcea Wagner.

Îi plăcea să savureze mâncărurile românești și nu numai. Avea o memorie incredibilă putând să îți redea pasaje din cărți. Avea o cultură incredibilă.

Și eu vreau să mi-l amintesc în momentele în care ne spărgeam de râs, în momentele când mergeam în gașcă la sala de sport sau tenis. În momentele în care ne luam la râcă prin redacție pentru a termina discuția în hohote de râs”, este mesajul plin de emoție al jurnalistei Ioana Dumitrescu.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Biserica rectitorită la Hlipiceni de Arhim. Ciprian Grădinaru va fi sfințită sâmbătă

astăzi, 08:24

Sâmbătă va fi resfințită Biserica „Izvorul Tămăduirii” din Hlipiceni, județul Botoșani, localitatea natală a Arhimandritului Ciprian Grădinaru, Eclesiarhul Paraclisului Cat...

Iftime vorbește despre cele mai mari greșeli. ”Când am crezut în Croitoru!” / ”Toți au vrut să mor astă-vară cu fotbalul!”

astăzi, 07:45

Valeriu Iftime, patronul celor de la FC Botoșani, a fost invitatul emisiunii „Prietenii lui Ovidiu”. Omul de afaceri și viitorul președinte al Consiliului Județean Botoșani a vorbit d...

19 septembrie pe Știri Botoșani. Ziua în care Sala Polivalentă a primit un nume, Orban întâmpinat cu aplauze la Botoșani și primarul pleacă în America!

astăzi, 07:30

19 septembrie 2008 Sala Polivalentă Elisabeta Lipă Noua Sală Polivalentă ce va fi inaugurată la începutul lunii viitoare, va purta numele multiplei campioane olimpice Elisabeta Lipă....