Doliu în educația botoșăneană. O apreciată profesoară a trecut la cele veșnice

Doliu în educația botoșăneană. O apreciată profesoară a trecut la cele veșnice

Educația botoșăneană este, din nou, în doliu. După ce săptămâna trecută doi stimați profesori au trecut la cele veșnice, la începutul acestei săptămâni Elena Irimescu, profesoară de engleză, s-a stins din viață.

Vestea cumplită a fost dată de către fiica acesteia, care a anunțat că va fi depusă, marți, la Biserica „Sfinții Trei Ierarhi”, iar slujba de înmormântare va avea loc joi, în jurul orelor 11 – 11:30.

„Cu durere în suflete anunțăm trecerea în neființă a soției, mamei, profesoarei Irimescu Elena. Mama va fi depusă mâine (n.r. marți) dimineață la Biserica Sf. Trei Ierarhi, iar slujba de înmormântare va avea loc joi ora 11 - 11:30. Dumnezeu să te ierte și să te aibă în paza Lui, mama mea buna și blândă”, este mesajul fiicei acesteia.

Această veste a picat greu multor botoșăneni, care au cunoscut-o câtuși de puțin de Elena Irimescu.

„O veste tristă, dureros de tristă, mi-a întunecat după-amiaza. A murit doamna profesoară Elena Irimescu. Doamna mea de Limba Franceză, doamna care m-a pregătit pentru facultatea de Filologie, care mi-a sădit afectul pentru traduceri, pentru lecturile în original din marii scriitori francezi, pentru rigoarea şi poezia şi farmecul inefabil al Limbii franceze. Mi-a corectat cu răbdare fiecare pas şi în fiecare lecţie strecura ceva din sufletul dumneaei deosebit de sensibil. Dumnezeu să o ierte şi să o odihnească în pace”, scrie o fostă elevă.

„Nu există cuvinte să - mi exprim regretul pentru aceasta dureroasa veste! O profesoara de excepție, îndrăgita de elevi și părinți, un om extraordinar! Dumnezeu să o odihnească în pace! Putere și mângâiere familiei”, mai precizează o botoșăneancă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Angajații Locativa, protest pașnic în fața Primăriei Botoșani împotriva hotărârii de desființare. „Este doar o răzbunare politică!” (foto, video)

astăzi, 15:34
690

Marți după-amiază, angajații S.C. Locativa S.A. s-au înarmat cu pancarte pe care au scris ceea ce îi nemulțumește. Salariații au protestat împotriva hotărârii de desfii...

Masa caldă într-o școală din Botoșani, între nemulțumirile părinților și cutiuța dorințelor! „Toți vor să găsim vinovați și e simplu, dar nu asta este soluția!” (foto)

astăzi, 13:07
854

Programul „Masă caldă”, care ulterior s-a transformat în „Masă sănătoasă”, este un instrument salvator pentru autoritățile care încearcă să combată fenom...

Medic botoșănean, despre micile afecțiuni care pot avea consecințe grave. „Au o trusă de urgență pe care o folosesc!”

Luni, 15 Aprilie 2024
705

Despre alergiile de primăvară a auzit toată lumea și ne putem da seama destul de ușor dacă polenul din natură ne face bine sau nu.Dr. Camelia Șurubariu, medic specialist alergolog în...