Doliu în educația botoșăneană. O apreciată profesoară a trecut la cele veșnice

Doliu în educația botoșăneană. O apreciată profesoară a trecut la cele veșnice

Educația botoșăneană este, din nou, în doliu. După ce săptămâna trecută doi stimați profesori au trecut la cele veșnice, la începutul acestei săptămâni Elena Irimescu, profesoară de engleză, s-a stins din viață.

Vestea cumplită a fost dată de către fiica acesteia, care a anunțat că va fi depusă, marți, la Biserica „Sfinții Trei Ierarhi”, iar slujba de înmormântare va avea loc joi, în jurul orelor 11 – 11:30.

„Cu durere în suflete anunțăm trecerea în neființă a soției, mamei, profesoarei Irimescu Elena. Mama va fi depusă mâine (n.r. marți) dimineață la Biserica Sf. Trei Ierarhi, iar slujba de înmormântare va avea loc joi ora 11 - 11:30. Dumnezeu să te ierte și să te aibă în paza Lui, mama mea buna și blândă”, este mesajul fiicei acesteia.

Această veste a picat greu multor botoșăneni, care au cunoscut-o câtuși de puțin de Elena Irimescu.

„O veste tristă, dureros de tristă, mi-a întunecat după-amiaza. A murit doamna profesoară Elena Irimescu. Doamna mea de Limba Franceză, doamna care m-a pregătit pentru facultatea de Filologie, care mi-a sădit afectul pentru traduceri, pentru lecturile în original din marii scriitori francezi, pentru rigoarea şi poezia şi farmecul inefabil al Limbii franceze. Mi-a corectat cu răbdare fiecare pas şi în fiecare lecţie strecura ceva din sufletul dumneaei deosebit de sensibil. Dumnezeu să o ierte şi să o odihnească în pace”, scrie o fostă elevă.

„Nu există cuvinte să - mi exprim regretul pentru aceasta dureroasa veste! O profesoara de excepție, îndrăgita de elevi și părinți, un om extraordinar! Dumnezeu să o odihnească în pace! Putere și mângâiere familiei”, mai precizează o botoșăneancă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Accident produs pe fondul alcoolului din sânge

Luni, 4 Iulie 2022
382

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Dorohoi au fost sesizați prin apel 112, în cursul zilei de duminică, de producerea unui accident rutier pe Drumul Județean DJ 292, în loca...

Bărbat prins drogat la volanul unei mașini neînmatriculate, după ce a încercat să fugă de polițiști

Luni, 4 Iulie 2022
273

La data de 2 iulie 2022, polițiștii din cadrul Biroului Rutier în timp ce se aflau pe Calea Națională, acționând în cadrul raziei organizată pentru prevenirea accidentelor ruti...

Tânăr prins cu droguri într-un local din Botoșani

Luni, 4 Iulie 2022
726

În cursul zilei de sâmbătă, în incinta unui local public de pe strada Cuza Vodă, din municipiul Botoșani, câinele polițist din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră di...