Doina Federovici, aleasă în Congresul Puterilor Locale și Regionale din Europa

Doina Federovici, aleasă în Congresul Puterilor Locale și Regionale din Europa

Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani, a fost aleasă membru titular în cadrul Congresului Puterilor Locale și Regionale din Europa, instituție consultativă a Consiliului Europei.

Alegerea Doinei Federovici a fost făcută de către membrii Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România, asociație care reunește toți președinții de consilii județene din țară.

„Este o onoare pentru mine, dar și o mare responsabilitate. Colegii, președinți de consilii județene, mi-au dat votul fiind încredințați că-i voi reprezenta cu profesionalism în cadrul organismului care reunește reprezentanții aleșilor locali și regionali de pe întregul continent și că problemele cu care se confruntă în administrație vor ajunge să fie cunoscute la nivelul Consiliului Europei”, a declarat Doina Federovici.

Congresul Puterilor Locale și Regionale este o adunare politică pan-europeană formată din 636 aleși locali – consilieri regionali și municipali, primari și președinți de regiuni/provincii –, reprezentând mai mult de 200.000 de colectivități din 47 de țări europene.

El are drept misiune promovarea democrației teritoriale, îmbunătățirea guvernanței locale și regionale și întărirea autonomiei autorităților locale. Congresul veghează la aplicarea principiilor prevăzute în Carta europeană a autonomiei locale și încurajează procesul de descentralizare și de regionalizare, cât și cooperarea transfrontalieră între orașe și regiuni.

Delegația României la Congresul Puterilor Locale si Regionale este formată din 10 membri și 10 supleanți, reprezentând județe, municipii, orașe și comune, jumătate dintre aceștia fiind reprezentanți ai consiliilor județene.

 Membrii Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România au votat cinci reprezentanți titulari, care vor face parte din Camera Regiunilor: Doina-Elena Federovici (președinte CJ Botoșani), Mihai Lupu (președinte CJ Constanța), Csaba Pataki (președinte CJ Satu Mare), Constantin Rădulescu (președinte CJ Vâlcea) și Cătălin Dumitru Toma (președinte CJ Vrancea). De asemenea, au fost aleși și cinci supleanți: Vasile Iliuță (președintele CJ Călărași), Cosmin Mihai Popescu (președinte CJ Gorj), Péter Ferenc (președintele CJ Mureș), Dumitru Tudone (vicepreședinte CJ Prahova) și Daniela Cîmpean (președintele CJ Sibiu).

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...

Cum vrea un fost consilier al lui Costică Macaleți să schimbe pe furiș procedura de verificare a colaboratorilor Securității!

astăzi, 13:54
40

În timp ce Parlamentul numește șase noi membri în Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), în instituție mocnește un scandal legat de procedura de ...

Fără taxă de internare la „Mavromati”? Ce spune noul manager al spitalului! (video)

astăzi, 13:32
174

La aproape o săptămână de la ocuparea funcției de manager interimar, economist Corneliu Mihai a participat la o conferință cu presa locală. În cadrul conferinței, managerul unită...