Doi medici cunoscuti de la Spitalul Județean ies la pensie

Doi medici cunoscuti de la Spitalul Județean ies la pensie
Încă doi medici din Spitalul JudeÅ£ean de Urgenţă Mavromati BotoÅŸani părăsesc sistemul sanitar, odată cu împlinirea vârstei legale de pensionare.

Săptămâna trecută a fost înregistrată solicitarea de prelungire a activitatii, dupa implinirea varstei de pensionare, a specialistului în obstetrică ÅŸi ginecologie Margareta Muraru, ce a activat la maternitatea botoşăneană. Daca sefii spitalului vor aproba aceasta cerere, medicul Margareta Muraru va mai desfasura activitate inca sase luni in cadrul Maternitatii.

În curând va expira ÅŸi contractul de prestări servicii medicale, încheiat pe ÅŸase luni după pensionare de medicul pneumolog Ioan Rotundu, din Spitalul JudeÅ£ean. După expirarea celor È™ase luni, acesta nu va mai activa în unitatea sanitară.

În ultimii doi ani, mai bine de zece specialităţi din Spitalul JudeÅ£ean au rămas fără medici în urma pensionării lor, iar deficitul de personal specializat de adânceÅŸte de la an la an, din cauza lipsei de atractivitate pe piaÅ£a muncii a unităţii sanitare botoşănene.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii botoșăneni au adus bucurie unor familii în preajma sărbătorilor pascale! (Foto, video)

astăzi, 09:11
15

Înaintea sărbătorilor pascale, poliÈ›iÈ™tii botoșăneni au avut o întâlnire specială cu o parte dintre copiii pe care i-au cunoscut în cadrul activităților profesionale È...

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
26

 Cu multă dorire în suflet pentru viaÅ£a monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată ÅŸcoală isihastă. Aici, tânărul ...

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
278

Proiectul de lege care propune eliminarea obligaÈ›iei părinÈ›ilor singuri de a lucra în ture de noapte È™i precizează că aceÈ™tia pot lucra doar dacă îÈ™i doresc a fost votat favorabil...