Doi frati din Bucuresti au ajuns in Arestul Politiei Botosani, pentru contrabanda cu tigari!

Doi frati din Bucuresti au ajuns in Arestul Politiei Botosani, pentru contrabanda cu tigari!
Cei doi fraţi, cu vârste de 23 şi 28 de ani, circulau cu un autoturism Mercedes Benz, în care poliţiştii au găsit aproape 6.300 de pachete de ţigări de contrabandă. Bucureştenii au ajuns în Arestul IPJ, urmând ca astăzi să fie înaintaţi Parchetului, cu propunerea de arestare preventivă. Autoturismul a fost indisponibilizat. 

În dimineaţa de 24 august 2010, în jurul orei 07.50, poliţiştii au depistat în trafic, pe DN 29 D, în zona Dealu Morii din comuna Gorbăneşti, autoturismul marca Mercedes Benz, care circula pe relaţia Truşeşti – Botoşani.

La volanul autoturismului se afla R. ALEXANDRU-GABRIEL, de 23 de ani, pasager în autoturism aflându-se fratele său, R. MARIUS-IONUŢ, de 28 de ani, ambii din municipiul Bucureşti. Aceştia transportau cantitatea de 6.264 pachete de ţigări având aplicate timbre de marcaj Republica Moldova, fără a deţine documente legale de provenienţă.

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 ore a învinuiţilor R. ALEXANDRU GABRIEL şi R. MARIUS IONUŢ, cei doi fiind cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinere în afara antrepozitului fiscal de produse accizabile supuse marcării, marcate necorespunzător, peste limita a 10.000 ţigarete;  evaziune fiscală şi deţinerea şi transportul de bunuri care trebuie plasate în regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă.

Pentru cantitatea de 125.280 ţigarete cu timbru de Republica Moldova, prejudiciul adus statului român a fost estimat la 55.390 lei, din care 3.814 lei – taxe vamale, 39.574 lei – accize şi 12.002 lei – TVA.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de aproximativ 30.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, autoturismul folosit de învinuiţi, evaluat la aproximativ 40.000 lei, fiind indisponibilizat. 

Cei doi învinuiţi au fost introduşi în Arestul I.P.J. Botoşani urmând ca la data de 25.08.2010 să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani cu propunere de sesizare a instanţei în vederea arestării preventive, informează IPJ Botoşani.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Anunț important pentru pensionarii botoșăneni, când intră banii pe card?

astăzi, 11:36
45

Casa Județeană de Pensii (CJP) din Botoșani face un anunț important pentru botoșănenii care își încasează pensia pe card.Astăzi, 30 aprilie, au fost operate și validate trans...

O instituție de cultură din Botoșani își mărește echipa, despre ce post este vorba!

astăzi, 11:12
107

Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoșani caută să angajeze mânuitor, montator decor pentru o perioadă nedeterminată, cu program de muncă de 8 ore pe zi.Potrivit anunțului pub...

Pompier botoșănean în echipa de alpiniști a României, într-o spectaculoasă competiție în Spania! (Foto)

astăzi, 10:09
75

Un pompier botoșănean a făcut parte din echipa de alpiniști a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, care a obținut locul IV la un concurs internațional.Plutonierul adjutant ...