Doi dintre marii fermieri din Botoşani, anchetaţi de DNA în dosarul APIA!

Doi dintre fermierii din Botoşani care deţin suprafeţe de sute de hectare pe raza judeţului Botoşani sunt implicaţi în scandalul de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură, fiind suspectaţi că au obţinut necuvenit subvenţii de la Uniunea Europeană.

Ilie Merticaru, administratorul societăţii Agromer din localitatea Sadoveni, comuna Manoleasa, deţine aproximativ 2.000 de hectare de teren, pe care cultivă culturi specifice zonei. Acesta a fost reţinut pentru 24 de ore.

Un alt fermier botoşănean dus la audieri la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie-Serviciul Teritorial Suceava este Dumitru Avădănii, care deţine societatea Fodgard SRL, din comuna Manoleasa. Acesta deţine în jur de 1.000 de hectare de teren agricol pe care cultivă cereale şi plante tehnice.

După audieri, Avădănii a fost lăsat în libertate.

Potrivit anchetatorilor, neregulile s-ar fi derulat în principal în perioada 2012 – 2013, prin intermediul lui Liviu Zaharia, directorul APIA Botoşani, şi al lui Gabriel Tincu, angajat al instituţiei, ambii având un cerc de "protejaţi" în rândul fermierilor din judeţele Suceava şi Botoşani.

Astfel, prin intermediul angajaţilor APIA Botoşani, aceştia manipulau documentele astfel încât cei din grupul lor de influenţă să poată beneficia de subvenţii din bugetul Uniunii Europene şi din bugetul de stat, fie că era vorba de exploataţii agricole sau de ferme zootehnice.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Controale ale polițiștilor de la Imigrări pe tot teritoriul județului: Ce nereguli au descoperit!

astăzi, 17:15

În perioada 3 – 11 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări au desfășurat patru acțiuni în Județul Botoșani, dintre care trei au fost efe...

Minor suspect de furt, prins de un jandarm botoșănean!

astăzi, 15:37

În această dimineață, un jandarm aflat în timpul liber a observat, în zona Centrului Vechi din municipiul Botoșani, un băiat în vârstă de aproximativ 15 ani, cu dom...

Sute de locuri de muncă vacante pentru botoșănenii cu studii medii!

astăzi, 15:15

Potrivit datelor rezultate din declarațiile agenților economici privind locurile de muncă vacante,  la data de 14.10.2024, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de M...