Doi botoșăneni vor reprezenta România într-o competiție internaţională, organizată de Microsoft - VIDEO

Doi botoșăneni vor reprezenta România într-o competiție internaţională, organizată de Microsoft - VIDEO
Doi botoșăneni vor reprezenta România într-o competiție cu tradiție, organizată de Microsoft. "Imagine Cup 2011" a alăturat, în cele 9 secțiuni, proiectele a peste 350.000 de studenți din peste 180 de țări de pe întreg mapamondul. Temă centrală este, în acest an, imaginarea unor modalități de a crea un viitor mai bun, folosind tehnologia pentru rezolvarea celor mai grele probleme ale omenirii. Tinerii au trecut prin diverse etape de calificare, iar rezultatele preliminare arată că patru echipe vor participa din partea României la etapa finală, ce va avea loc în iulie la New York, USA.

Cei doi botoșăneni, membri ai echipei M.N.A., Răzvan Diaconu și Ciprian Maxim, au absolvit Liceul de Arte "Ștefan Luchian" și, respectiv, Colegiul Național "A.T. Laurian". Aceştia sunt acum studenți la College of North West London şi Universitatea Bucureşti.

Băieții au intrat în competiție la secțiunea "Digital Media" cu un film de scurt metraj ce arată cum hrana zilnică, profesia și familia pot fi "tangibile" chiar și pentru cei mai puțin norocoși, imaginile fiind filmate chiar în Botoșani.

Ideea botşănenilor i-a calificat în finală alături de echipele ce reprezintă Brazilia, India, Oman, Taiwan și Ucraina.
 
Ultima participare românească la finala acestei secțiuni provenea din Midia, iar anul era 2004.
"Imagine Cup" este o competiție creată de Microsoft în urmă cu 9 ani și a luat, în timp,  proporții considerabile. Punând la bătaie zeci de mii de dolari anual, "Cupa Imaginației" (într-o traducere aproximativă) își propune să arate lumii ideile adevăraților creatori ai viitorului și să le pună în lumina celor care chiar pot să le transforme în realitate.

Celelalte echipe românești ce vor fi pe 8 iulie la New York participă la secțiunile "Software Design", alături de echipe din 66 de țări, "Embedded Development", finaliste fiind și alte 14 state, și "IT Challenge", unde un ieșean de la Univesitatea "Al. I. Cuza" se întrece cu reprezentanți ai altor 5 țări.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Reprezentanți ai sistemului penitenciar ucrainean, în schimb de experiență la colegii din Botoșani (Foto)

astăzi, 19:14
3

Și din acest deziderat, instituția evoluază atât în ceea ce privește furnizarea de condiții custodiale aliniate normelor internaționale, cât și în ceea ce privește dezv...

Campanie de colectare deșeuri electrice și electronice în municipiul Botoșani, iată care sunt punctele de colectare!

astăzi, 18:41
35

De ce să predai spre reciclare deșeurile de echipamente electrice?Deșeurile electrice și electronice conțin pe de-o parte substanțe periculoase pentru mediu și sănătate și pe de altă pa...

Botoșănean prins la ieșirea din oraș conducând fără permis o mașină cu numere false!

astăzi, 18:11
44

În cursul zilei de luni,29 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani –Biroul Rutier au oprit pe Șoseaua Iașului din municipiul Botoșani un autoturism condus...