Doar 6 candidati care au optat pentru Tribunalul Botosani au reusit sa treaca de prima proba a concursului organizat de INM!

Doar 6 candidati care au optat pentru Tribunalul Botosani au reusit sa treaca de prima proba a concursului organizat de INM!
Doar sase candidati care au optat pentru Tribunalul Botosani, inscrisi la concursul organizat de Institutul National al Magistraturii, au reusit sa treaca de proba scrisa la materiile drept civil, drept penal, drept procesual civil si drept procesual penal, din cadrul concursului de admitere la INM.

Cei 6 candidati care au trecut de prima proba sunt:

1.Anichitoaei Florin - 76 puncte

2.Hlihor Ioana - 76 puncte

3.Furnica Silvia - 73 puncte

4.Murariu Viorel - 73 puncte

5.Musteata Catalin - 71 puncte

6.Vornicu Nicoleta - 71 puncte

Cei 6 figureaza ca admisi alaturi de alti 234, in conditiile in care la concurs s-au inscris peste 2800 de candidati. Dintre cei care au optat pentru Botosani, peste 60 de candidati au fost declarati respinsi. 

Proba scrisa are caracter eliminatoriu si este de tip grila.

Regulamentul privind concursul de admitere la INM prevede ca un candidat este admis in a doua etapa a concursului, daca a obtinut 70 de puncte la testul eliminatoriu de tip grila.

Candidatii au posibilitatea de a depune contestatii la tribunalele, respctiv parchetele de pe langa acestea, unde s-au inscris, in termen de trei zile de la publicarea rezultatelor.

Ulterior, va avea loc cea de-a doua etapa a concursului de admitere, care consta in sustinerea a doua probe:
-un test de verificare a rationamentului logic, prin rezolvarea unui test grila care cuprinde 100 de intrebari la care se puncteaza raspunsurile si 20 de intrebari supuse pretestarii in conditii de concurs, ale caror raspunsuri nu se puncteaza – in data de 10 septembrie.
-un interviu constand in chestionarea orala a candidatilor in scopul identificarii aptitudinilor, motivatiilor si elementelor de etica specifice profesiei de magistrat - in data de 11- 20 septembrie.

Nota obtinuta la concurs reprezinta suma notelor de la fiecare dintre cele trei probe, calculata in raport cu urmatoarea pondere:
-75% proba scrisa de verificare a cunostintelor juridice de tip grila;
-15% rationamentul logic;
-10% interviul.

Anul acesta, INM a scos la concurs 200 de locuri de auditori. Pe langa acestea, concursul are in vedere si ocuparea unui post vacant de consilier juridic personal de specialitate juridica, asimilat judecatorilor si procurorilor din cadrul INM.

De asemenea, din cele 200 de locuri de auditori, 100 sunt alocate pentru ocuparea functiei de judecator si 100 pentru ocuparea functiei de procuror. La finalizarea primului an de studii, auditorii de justitie vor opta, in ordinea mediilor si in raport cu numarul posturilor, pentru functia de judecator sau procuror.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Incendiu de vegetație noaptea trecută la Havârna, casele, la un pas de a lua foc!

astăzi, 08:27
18

Chemați în ajutor, pompierii din cadrul Punctului de Lucru Darabani și Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Havârna au ajuns la caz cu două autospeciale de stingere. ...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Sfinţit Mucenic Patrichie, Episcopul Prusei şi cei împreună cu el

astăzi, 08:04
17

Sfântul Patrichie a trăit în secolul al 4-lea după Hristos şi a fost Episcop în Prusa. Acest oraş avea izvoare de ape fierbinţi şi era situat pe malul dinspre Asia al Mării Ne...

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
217

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...