Doar 28 de psihologi, pentru cei 78.000 de elevi din Botosani!

Doar 28 de psihologi, pentru cei 78.000 de elevi din Botosani!

 ADA MACOVEI, inspector general ISJ Botosani  

In prezent, in unitatile de invatamant din Botosani sunt 28 de psihologi, existand aproximativ 50 de cabinete dotate, plus trei posturi la Centrul Judetean de Asistenta Psihopedagogica, precum si alte categorii de psihopedagogi pentru categoria de invatamant special.

"Demersurile noastre se indreapta anul acesta catre suplimentarea numarului de psihologi pentru cabinetele scolare, avand in vedere numarul mare de copii ramasi singuri acasa care au nevoie de consiliere, luandu-se in considerare si numarul de elevi care au un comportament deviant sau sunt tentati sa aiba anumite abateri de la regulamentul scolar si un comportament antisocial. ISJ, impreuna cu Centrul Judetean de Resurse si Asistenta Educationala, a trimis o adresa Consiliului Judetean justificand necesitatea suplimentarii numarului de posturi de psihologi in scolile din judet", a declarat Ada Macovei, inspector general al Inspectoratului Scolar Judetean.

Numarul scazut de psihologi nu este determinat de dezinteresul psihologilor pentru sistemul de invatamant, ci de numarul mic de posturi disponibile pentru psihologii din scoli, in conditiile in care pentru cei 78.000 de elevi botosaneni ar fi nevoie de 98 de psihologi.

"In cursul anului trecut, la examenul de titularizare am avut un numar foarte mare de candidati inscrisi pentru examenul de titularizare care au obtinut note peste cinci. In mod normal, un psiholog ar trebui sa fie pentru 800 de elevi. La 78.000 de elevi ar trebui sa avem 98 de psihologi, si avem doar 28 de psihologi", a spus Ada Macovei.

Psihologul scolar poate fi anuntat de cadrele didactice de anumite comportamente, situatii sau atitudini pe care le au anumiti elevi, dar, potrivit inspectorului general al ISJ, si psihologii intra in clasa si vorbesc cu elevii pe teme generale, si din dialogul cu elevii pot observa anumite devieri comportamentale care sunt luate in evidenta si monitorizate.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
572

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
169

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
442

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...