DNA Suceava solicita Ministerului Sanatatii controale in spitalele botosanene!

DNA Suceava solicita Ministerului Sanatatii controale in spitalele botosanene!
Spitalele din judet sunt vizate de un nou control ministerial, care va avea in vedere modul in care s-au facut achizitiile si investitiile in unitatile sanitare si daca s-au respectat procedurile legale.

Potrivit unor surse neoficiale, controlul din partea Ministerului Sanatatii se desfasoara la solicitarea DNA Suceava.

Vizate sunt achizitiile si investitiile pe care le-au facut unitatile sanitare in perioada 2007-2010. Deocamdata, nu se stie daca din comisie vor face parte si reprezentanti ai unitatilor sanitare din judet.

In urma cu cateva saptamani va informam cu privire la faptul ca fostii manageri ai Spitalului Judetean Mavromati, Spitalul de Psihiatrie si Spitalul orasenesc Saveni, din perioada 2008-2010, au intrat in vizorul unei comisii a Directiei de Sanatate Publica, care verifica modul de organizare al concursurilor pe care acestia le-au sustinut pentru a ajunge la conducerea unitatilor spitalicesti.

Potrivit directorului Directiei de Sanatate Publica, controlul a fost dispus de Directia din cadrul Ministerului Sanatatii, la solicitarea Directiei Nationale Anticoruptie si a Parchetului.

"Am primit o adresa de la Ministerul Sanatatii prin care ni se solicita sa verificam modul de organizare a concursurilor pentru functiile de conducere din spitale, respectiv manager, director economic si director medical, daca este cazul. Se verifica perioada 2008-2010. Am dat o dispozitie, am numit o comisie formata din doua persoana, un auditor si o persoana de la RUNOS care s-a deplasat la aceste trei spitale si a verificat documentele din perioada solicitata Le-am solicitat si documente scrise, in baza carora vom face raportul, pe care il vom trimite la Ministerul Sanatatii", declara la inceputul lunii iunie Dumitrita Mihailovici, director DSP Botosani.

Printre persoanele care s-au aflat la conducerea celor trei spitale, in perioada 2008-2010, se numara Cornel Enache si Doru Muntianu, la Spitalul Judetean Mavromati, Nicolae Vlad la Spitalul de Psihiatrie si Oana Norses, la Spitalul orasenesc Saveni.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

În prag de Bac, universitățile asigură pregătire gratuită pentru elevi. Cursurile se țin online, hibrid sau fizic!

Joi, 9 Mai 2024
110

Universitatea Politehnică din București oferă cursuri de pregătire pentru examenele de Matematică și Fizică, adaptate la nivelul cerințelor din Bacalaureat, dar și cursuri de pregătire pentr...

Peste 160 de sancțiuni au fost aplicate de polițiști în ultimele 24 de ore!

Joi, 9 Mai 2024
63

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 4 acțiuni punctuale în cadrul planului Blocada, acționând în sistem integrat împreună cu jandarmii și au...

Ziua Europei sărbătorită la Liceului Tehnologic „Ștefan cel Mare și Sfânt” Vorona prin activități artistice și de cultură generală

Joi, 9 Mai 2024
136

România s-a alăturat în anul 2007 unei Uniuni de state europene, care împărtăşesc aceleaşi valori, având în centru respectul pentru demnitatea umană, democraţia, s...