Distractie pe banii statului - Un detinut, dus de la Botosani la Iasi pentru a fi batut!

Un detinut de la Penitenciarul Botosani, care executa o pedeapsa pentru furt, a fost dus la Iasi pentru a fi batut de alti puscariasi din cadrul Penitenciarului de Maxima Siguranta Iasi.

Ducerea detinutului la Iasi a fost cat se poate de simpla. Detinutii care vroiau sa-l bata i-au facut o plangere la instanta in numele sau si astfel a fost citat pentru a-si sustine cauza. A fost chemat la Judecatoria Iasi fara sa stie motivele pentru care trebuie sa faca aceasta vizita, informeaza cotidianul Buna Ziua Iasi.

Inainte de a ajunge in fata instantei, la iesirea din penitenciarul iesean, a fost batut de alti doi detinuti care aveau procese.

"Eu nu am deschis nici un proces la Iasi. Am fost chemat aici ca sa fiu batut. Nu inteleg ce au cu mine de ma cheama sa ma bata. Nu-mi asum acest proces deschis", a spus detinutul, pentru Buna Ziua Iasi.

Conform sursei citate, conflictul a avut loc in urma cu doua zile, in jurul orei 9.00, in momentul in care detinutii erau urcati in masina pentru a fi dusi la Judecatorie.

"A fost un conflict spontan, petrecut in momentul imbarcarii detinutilor. Nu exista nici o informatie ca ar putea exista un conflict si nu s-a putut preveni un astfel de incident. Oricum, a fost de scurta durata pentru ca agentii au intervenit imediat si i-au imobilizat pe agresori. Nu a fost nevoie de interventia medicilor. Incidentul a fost anuntat si la Administratia Nationala a Penitenciarelor, iar situatia va fi analizata in Comisia de Disciplina pentru ca agresorii sa fie incadrati in categoria detinutilor cu grad marit de risc", a spus Marius Vulpe, directorul unitatii de detentie iesene.

Cine insa - in aceasta situatie - va suporta costurile deplasarii de la Botosani la Iasi, dar si pe cele ale unui proces care, in fapt, nu avea nicio cauza reala? In mod sigur statul roman!
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Foc într-un apartament din municipiul Botoșani, vecinii au chemat urgent pompierii! (Foto)

astăzi, 22:03
372

Mai multe bunuri din bucătăria unui apartament, situat la etajul III, au fost cuprinse de flăcări. Când s-a produs evenimentul de pe strada Vârnav, proprietarii nu erau acasă. Vecinii...

Valeriu Iftime: Cu atâtea exemple demne de urmat, sunt sigur că vom reuși să realizăm o dezvoltare reală și la Botoșani! (Video)

astăzi, 21:22
41

Domnul Bolojan, timp de ani de zile, a oferit Oradiei și județului Bihor un model de administrație publică, eficiență și investiții durabile. În scurta mea vizită în județul Biho...

Sucevean condamnat pentru distrugere, încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 19:16
55

În cursul zilei de sâmbătă, 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, comuna Dărmănești din Suceava, &i...