Dispute pe inhibitorul folosit la deszăpezire: Se cheltuiesc prea mulţi bani. "A fost propus de Ghiorghiţă, în 2009", a ripostat Cosmin Andrei!

Dispute pe inhibitorul folosit la deszăpezire: Se cheltuiesc prea mulţi bani. "A fost propus de Ghiorghiţă, în 2009", a ripostat Cosmin Andrei!
Un consilier local nu mai vrea ca pentru deszăpezirea străzilor din Botoşani să mai fie folosit inhibitor de coroziune, pe motiv că se cheltuiesc prea mulţi bani.

Florin Ghiorghiţă a cerut Executivului Primăriei să renunţe la această soluţie, iar banii astfel economisiţi să fie folosiţi pentru deszăpezirea străzilor de la periferia oraşului, spunând că el a rămas iarna aceasta înzăpezit două zile pentru că pe strada pe care locuieşte nu s-a intervenit.

"Vreau să vă dau o sugestie să abandonaţi acel inhibitor de coroziune pentru care plătiţi 76.000 de lei pe tonă, o sumă imensă în comparaţie cu cea pentru sare şi nisip. Un inhibitor de coroziune care vă asigur că nu este absolut util. Vă sfătuiesc să luaţi banii de la inhibitorul de coroziune şi să îi folosiţi pentru folosirea străzilor mărginaşe, din periferii, pentru că le-aţi uitat cu desăvârşire. Sunt o gramadă de străzi, chiar şi eu personal am rămas înzăpezit două zile, şi sunt multe străzi pe care utilajele nu au ajuns. Să ştiţi că sunt foarte mulţi oameni şi pe aceste străzi care poate v-au votat, poate nu, dar să ştiţi că sunt cetăţeni ai municipiului. Şi care îşi plătesc taxele şi impozitele locale", a spus Florin Ghiorghiţă.

Viceprimarul Cosmin Andrei i-a reamintit lui Ghiorghiţă că această soluţie, cu inhibitorul de coroziune, a fost adoptată pe vremea vechiului Executiv.

"Acest inhibitor de coroziune a fost introdus în anul 2009, la propunerea dumnealui (n.r. Ghiorghiţă), am hârtia, şi acest inhibitor a fost folosit în procent de 2% în momentul în care am preluat conducerea Primăriei am redus acest procent la 1%. În acel moment achiziţa a fost făcută de Primărie, hârtiile au ajuns la Primărie, domnul Ghiorghiţă coordona direct această activitate de salubrizare. În ultima perioadă, achiziţia inhibitorului s-a făcut de către Urban Serv, a fost o achiziţie publică, foarte transparentă, online, în care solicitanţii au depus ofertele", a menţionat viceprimarul Cosmin Andrei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Locuitorii din Roșiori rămân astăzi fără apă până la ora 21:00!

astăzi, 15:14
25

Din cauza a două avarii depistate în dimineața zilei de 18 mai 2024 pe conducta din oțel, S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani a sistat furnizarea apei către utilizatorii din localitatea Roșior...

Concursul „Prietenii pompierilor” și-a desemnat câștigătorii! (Foto)

astăzi, 14:34
61

Concursul „Prietenii Pompierilor” este destinat elevilor din învățământul gimnazial și este organizat în scopul dezvoltării capacității de înțelegere și ap...

Doliu la Școala „Mihai Eminescu Ipotești: o profesoară dedicată Educației a trecut la cele veșnice!

astăzi, 13:35
292

Maricica Hluscu și-a dedicat mai bine de jumătate din viață Educației, în calitate de profesor și secretară a Școlii „Mihai Eminescu” Ipotești. Astăzi a fost înmorm&a...