Disputa pe schimbarea vicepreşedinţilor CJ: "Dacă ar trece o astfel de hotărâre activitatea Consiliului se va bloca", spune Sorescu!

Proiectul de hotărâre privind schimbarea celor doi vicepreședinți ai Consiliului Județean va fi pus pe ordinea de zi a ședinței ordinare din luna octombrie, susține Gheorghe Sorescu, vicepreședintele Consiliului Județean.

Acesta spune că cei care au acuzat Executivul Consiliul Județean că nu vrea să pună proiectul în dezabatere au creat o falsă problemă.

"Proiectul de hotărâre este în lucru. Nu e nicio problemă. A fost o chestiune mai degrabă falsă pentru că nu avea niciun caracter de urgență. Lunea trecută când s-a stabilit ordinea de zi proiectul abia ajunsese la Consiliul Județean. El poate fi introdus în termen de 30 de zile. Trebuie să vedem dacă în lipsa președintelui pot fi convocate ședințe. Trebuie să vorbesc cu secretarul. Atribuțiile sunt la mine. Eu nu am o problemă să convoc o ședință în care să fie pe ordinea de zi schimbarea noastră, a vicepreședinților", a declarat Gheorghe Sorescu.

Chiar dacă se va reuși schimbarea celor doi vicepreședinți, aceştia nu vor avea atribuții.

"Partea interesantă este că suntem într-o situație aproape imposibilă, în contextul în care ar trece o astfel de hotărâre activitatea Consiliului se va bloca, atribuțiunile sunt date prin dispoziția președintelui. Nu poate un vicepreședinte ales în Consiliu să zică că el își face anumite atribuțiuni pentru că nu are niciun fel de dispoziție dată de președinte. În aceste condiții am fi într-o situație interesantă, dar vom vedea", a explicat Gheorghe Sorescu.


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșănean arestat pentru că a tâlhărit un bărbat: Victima s-a ales și cu leziuni!

astăzi, 17:50

Acesta era bănuit de comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată. În urma probatoriului administrat, s-a stabilit faptul că acesta, în noaptea de 17 spre 18 septembrie 2024...

Ziua Europeană a Limbilor, sărbătorită de elevii unui liceu dintr-o localitate din Botoșani!

astăzi, 17:23

Deviza din  acest an: „Pace prin diversitate lingvistică", și-a propus să sublinieze rolul cheie pe care îl joacă diversitatea lingvistică și învățarea limbilor str...

Dinamo București - FC Botoșani, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 16:26

Dinamo primește astăzi vizita celor de la FC Botoșani, în etapa cu numărul 11 a Superligii. Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Dinamo! După trei înfrângeri consecutiv...