Disperati, finantistii botosaneni se pregatesc de greva generala!

Disperati, finantistii botosaneni se pregatesc de greva generala!

 ANDREI PARAMANOV  

Apelul sindicatelor la intreruperea lucrului nu are prea mare ecou in randul bugetarilor! Protestul care ar trebui sa aiba loc astazi, incepand cu ora 12.00, este ignorat de unii botosaneni, chiar daca nemultumirile au ajuns la un nivel maxim, angajatii fiind insa dispusi mai degraba pentru greva generala decat pentru acest gen de actiuni.  

La Directia de Impozite si Taxe Locale Botosani e liniste la aceasta ora, conducerea institutiei precizand ca nu a fost informata cu privire la o eventuala intrerupere a lucrului. "In acest sediu nu s-a discutat despre intreruperea lucrului. Eu nu am primit nicio hartie din partea angajatilor, precum ca ar vrea sa intrerupa lucrul", a precizat Dumitru Neamtu, director adjunct al Directiei de Impozite si Taxe Locale.

La Directia de Finante Botosani, liderul de sindicat Andrei Paramanov a declarat pentru reporterul Stiri Botosani ca angajatii din sistem se pregatesc pentru greva generala, situatia financiara a salariatilor ajungand la un nivel minim, greu de suportat. "Noi nu intrerupem lucrul, dar ne pregatim de greva generala dupa data de 18 noiembrie. Stimulentele se dau in bataie de joc, cate un milion. Colegii isi fac dosare pentru subventii la caldura pentru ca sunt cazuri de sot si sotie, cu 2 copii, care iau cate 5 milioane fiecare. Stim ca reprecusiunile unei greve generale vor fi grave pentru intreg sistemul bugetar, dar noi nu putem supravietui asa", a declarat Andrei Paramanov, liderul sindicalistilor din Finantele publice botosanene.

Situatia exacta a protestului va fi cunoscuat insa la ora 12.00, cand se va sti exact cati angajati vor apela la aceasta actiune. Marius Orosanu, liderul Cartel Alfa, este de parere ca angajatul roman nu este pregatit pentru astfel de proteste, dar spera ca se va foema "acel bulgare de zapada, fie el cat de mic", menit sa declanseze protestele ample in toata tara. "Mi-e greu sa estimez cati vor intrerupe lucrul. Genul acesta de protest ar trebui sa vina din randul angajatilor, mai exact de jos in sus. Am oarece rezerve ca lucratorul roman este pregatit pentru aceste gen de proteste. Sa vedem daca se va forma acel bulgare de zapada, fie el cat de mic. Din punctul meu de vedere, nu vom sti cati vor intrerupe lucrul decat la ora 12.00", a declarat Marius Orosanu.

Cele cinci confederaţii sindicale au făcut apel la întreruperea voluntară a activităţii de către toţi angajaţii, miercuri, 3 noiembrie, între orele 12.00 şi 16.00, când este şedinţa de Guvern.

Confederaţia "Cartel Alfa", Blocul Naţional Sindical, CNSLR-Frăţia, Confederaţia Sindicatelor Democratice din România, Confederaţia Meridian sunt decise să continue acţiunile de protest şi reiau apelul adresat tuturor cetăţenilor nemulţumiţi de măsurile absurde ale Executivului să se solidarizeze într-o nouă acţiune de protest menită a determina Guvernul să renunţe la impunerea unor măsuri absurde, informau, săptămâna trecută, cele cinci confederaţii, scrie Mediafax.

Cele cinci confederaţii au decis să ceară tuturor angajaţilor din România să întrerupă activitatea în fiecare miercuri începând din 3 noiembrie.

 

 


 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Foc într-un apartament din municipiul Botoșani, vecinii au chemat urgent pompierii! (Foto)

Duminică, 19 Mai 2024
620

Mai multe bunuri din bucătăria unui apartament, situat la etajul III, au fost cuprinse de flăcări. Când s-a produs evenimentul de pe strada Vârnav, proprietarii nu erau acasă. Vecinii...

Valeriu Iftime: Cu atâtea exemple demne de urmat, sunt sigur că vom reuși să realizăm o dezvoltare reală și la Botoșani! (Video)

Duminică, 19 Mai 2024
85

Domnul Bolojan, timp de ani de zile, a oferit Oradiei și județului Bihor un model de administrație publică, eficiență și investiții durabile. În scurta mea vizită în județul Biho...

Sucevean condamnat pentru distrugere, încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

Duminică, 19 Mai 2024
84

În cursul zilei de sâmbătă, 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, comuna Dărmănești din Suceava, &i...