Discuții aprinse în Consiliul Local de la tarifele de închiriere a Stadionului Municipal. Cât va plăti FC Botoșani pentru un meci

Proiectul de hotărâre privind aprobarea tarifelor de închiriere a Stadionului Municipal a generat discuții aprinse și de durată în cadrul ședinței ordinare de Consiliu Local de joi.

După ce au discutat mai bine de o oră pe marginea acestui proiect, aleșii municipali au cerut o pauză, dar nici după ce s-au consultat nu au ajuns la o înțelegere, astfel că discuțiile cu fost reluate în plenul Consiliului.

"În urma proiectului adoptat în luna iunie, cel cu tariful de 6.645 de lei ora, de aici s-a născut o adevărată furtună într-un pahar cu apă, s-a politizat. Eu am încercat să vă prezint o frescă cât mai reală a administrării stadionului. Am constatat că pe unii dintre dvs. v-a deranjat oglinda pusă în faţă, nu ne-a împiedicat nimeni să venim cu scutiri. Sunt presiuni publice făcute de conducerea clubului care refuză să semneze actul inițial, intră fără să respecte legea. Dați gratuit, dar dați-mi o hârtie. Lor li se pare o glumă să o ții într-una cu gratuitate. Să vă asumați lucrul acesta, că dați gratuit", a spus Eugen Ţurcanu.

La rândul său, Florin Ghiorghiţă a spus:  "Fotbalul nu ar trebui administrat politic. De obicei, din fotbal se iese murdărit.  La cluburile mari aproape toţi au ieşit legaţi, închişi. La fotbal câştigi - eşti cel mai bun, pierzi - eşti cel mai prost. Clubul trece printr-o situaţie destul de grea pe plan sportiv. Clubul are datoriile, contractele plătite la zi, nu are jucători care să depună memorii, nu sunt în insolvenţă şi asta se datorează şi Consiliului Local, care a asigurat o anumită finanţare. FC Botoşani trebuie să plătească ceva. Cheltuielile erau eligibile în proiectul prin care a cerut o finanţare de la CL. Că acest cost este exagerat de mare, e adevărat, iată că suntem după 4 luni şi două miliarde de lei facturate FC Botoşani, în condiţiile în care se putea da o altă hotărâre".

Aleșii municipali au mai avut nevoie de încă o pauză de consultări pentru a ajunge la un numitor comun. În cele din urmă, proiectul de hotărâre a fost aprobat. Astfel, pentru fiecare oră de meci FC Botoșani va plăti 1.000 de lei și 400 de lei pentru o oră de antrenament, tariful total pentru un meci ridicându-se la 2.400 lei. 

Pentru Stadioanele Victoria și Mecanex tariful de închiriere a fost stabilit la 120 lei ora.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșăneanul cu remarcabile contribuții la dezvoltarea muzicii bisericești! (Foto, Video)

astăzi, 10:55

Numeroase lucrări de specialitate îi menționează prezența în arealul spiritual și artistic al secolului XX, de la prestigiosul Lexicon al Muzicienilor Români, realizat în ...

Bărbat scos afară din locuință, ce fapte a comis un botoșănean!

astăzi, 10:36

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani au emis ordin de protecție provizoriu pe numele unui bărbat de 55 de ani, din municipiul Botoșani, pentru faptul că a avut un comportament ...

Un botoșănean este în stare gravă, familia are nevoie de sprijin: ”E timpul să dăm extemporal la educație civică!” (Foto)

astăzi, 10:05

Andrei este din Rânghilești Deal, comuna Santa Mare, județul Botoșani. Tatăl a doi copii, un om dedicat și muncitor, se zbate astăzi să depășească o situație gravă: cu arsuri pe 70% ...