Directorul Locativa: "Timp de patru ani Primăria nu a alocat niciun ban pentru căminele din Parcul Tineretului"

Directorul Locativa: "Timp de patru ani Primăria nu a alocat niciun ban pentru căminele din Parcul Tineretului"
Acuzat de primarul Ovidiu Portariuc de neglijenţă în serviciu în ceea ce priveşte situaţia de la ghetourile din Parcul Tineretului, unde de câteva zile este un focar de hepatita A, directorul scoietăţii Locativa, Cătălin Flutur, susţine că vinovaţii nu sunt la societatea pe care o conduce ci în rândul celor de la Primărie.

Flutur a precizat că societatea Locativa a identificat o serie de probleme la instalaţiile sanitare de la blocurile din Parcul Tineretului, a solicitat de la Primărie fonduri pentru intervenţii şi deşi au fost alocaţi bani prin bugetul care a fost aprobat luna trecută încă nu pot fi folosiţi. Directorul Locativa a oferit şi explicaţia.

“Comunicatul domnului primar stă în aceeaşi sferă a dezinformării şi minciunilor pe care le propagă în ceea ce mă priveşte. Timp de patru ani Primăria nu a alocat niciun ban pentru căminele din Parcul Tineretului. Noi am identificat o serie de probleme la instalaţiile sanitare şi am făcut o solicitare expresă în cursul anului trecut în momentul în care am avut o înţelegere cu Partida Romilor care au spus că ei sunt dispuşi să cumpere materialele, iar noi să intervenim cu forţa de muncă. Acea solicitare s-a pierdut pe undeva prin sertarele de la Primărie. Mai mult decât atât, în urma solicitărilor noastre efective de a ni se aoloca bani  pentru investiţia de acolo, pentru că proprietarul trebuie să aloce bani, şi proprietarul este Primăria, într-un final s-a prins în bugetul local, care a fost aprobat în cursul lunii trecute, o sumă de bani pentru cămine dar nici până în momentul de faţă onor Primăria nu a comunicat Hotărârea de Consiliu Local cu aprobarea bugetului, cu atât mai puţin chiar şi posibilitatea de a folosi nişte eventuali bani prinşi acolo. Din discuţiile privind trimestrializarea bugetului era că aceşti bani ar fi putut ajunge la Locativa undeva în trimestrele trei-patru. Când se va comunica bugetul sper să îi introducem în primul trimestru", a declarat Cătălin Flutur.

Flutur  a mai spus că prin declaraţiile pe care le face primarul, acesta nu dă dovadă decât de “lipsă de responsabilitate şi de viziune".

“Fals ce spune domnul primar. Face parte din acel noian de reclamaţii pe care le face pe oriunde, care m-ar avea pe mine în centru. Neglijenţa este clară din partea Primăriei Municipiului Botoşani", a conchis Flutur.

Printr-un comunicat de presă, primarul Ovidiu Portariuc a anunţat că va cere în Consiliul Local demiterea directorului Locativa, pe care îl consideră responsabil de focarul de infecţie din Parcul Tineretului.

 

Spune-ne opinia ta