Directorul Locativa a reacționat: "Prima dată să își dea demisia domnul primar și viceprimar"

Directorul Locativa, Cătălin Flutur, a reacționat după acuzele lansate la adresa sa de către viceprimarul Cosmin Andrei.

Flutur a declarat că primii care ar trebui să își dea demisia sunt primarul Ovidiu Portariuc și viceprimarul Cosmin Andrei, pentru că nu au reușit să își onoreze promisiunile din campania electorală.

Viceprimarul Andrei i-a cerut luni demisia directorului Locativa, după ce o asociație de proprietari a dat în judecată Primăria, din cauza datoriilor pe care le are un chiriaș al Locativa, edilul considerându-l răspunzător pe Cătălin Flutur că s-a ajuns în această situație.

“Sunt foarte multe persoane și chiriași ai statului român, ai Primăriei Botoșani și proprietari care nu își plătesc la asociație cheltuielile comune. Primăria a fost dată în judecată nu numai de Asociația 57, ci de mai multe asociații. Un demers normal al celor de la asociații pentru a recupera banii pentru că ei au interesul să îi recupereze. Nu este o noutate că în anul de grație 2015 din cauza binefacerilor Guvernului Ponta oamenii nu au bani să își plătească datoriile la asociație. Este o problemă care probabil se va rezolva tot pe cale judecătorească prin reziliere de contract și evacuarea persoanei respective și recuperarea sumelor în timp. Aceasta este o problemă falsă. Cred că prima dată ar trebui să își dea demisia cel care nu a creat un cadru adecvat persoanelor ca să plătească datoriile. Prima dată să își dea domnul Portariuc demisia și domnul Andrei, că dacă făceau cele 2.500 de locuri de muncă poate cetățeanul respectiv avea un loc de muncă și putea să își plătească apa, asociația și chiria", a declarat Cătălin Flutur.

Directorul Locativa a spus că sunt chiriași cu datorii mult mai mari, care ajung și la 15.000 de lei, și că se deschid acțiuni în instanță.

Noi suntem în procese și există o cheltuială pe care o facem neștiind când vom recupera banul. Cred că cel care furnizează utilitatea persoanei trebuie să fie primul interesat să recupereze", a mai spus Cătălin Flutur.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Primăria Botoșani, partener în Campania de iluminat architectural „Ziua Părinților de Îngeri”! (foto)

astăzi, 18:51

În semn de solidaritate cu familiile care au suferit astfel de pierderi, mai multe clădiri emblematice din 13 orașe din țară vor fi iluminate în culorile roz și bleu, simboluri ale sp...

S-a semnat contractul pentru extinderea rețelei de canalizare în zona Lebăda și satul Curtești! (foto)

astăzi, 17:50

Această investiție a fost solicitată de rezidenții din zonă încă din anul 2019, prin interpelări în Consiliul Local și adrese scrise. În urma acestor solicitări, Primăria B...

PNL Botoșani: Doi consilieri au fost eliminați de pe listele partidului!

astăzi, 17:15

Cel puțin asta a decis și instanța de judecată prin Ordonanță Președințială. Concret, Matei Constantin și Hiliuță Mihai au fost radiați din calitatea de membru PNL de către Biroul Pol...