Directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Est, condamnat definitiv!

Directorul general al Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Est, Constantin Apostol, a fost condamnat definitiv, vineri, într-un dosar de corupţie, după ce ar fi înlesnit unei firme obţinerea frauduloasă de fonduri europene.

Curtea de Apel Bacău l-a condamnat definitiv la doi ani şi jumătate de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe directorul general al Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Est, Constantin Apostol, pentru complicitate la folosire ori prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, magistraţii i-au interzis lui Constantin Apostol, printr-o pedeapsă complementară, dreptul de a exercita funcţia de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii, respectiv aceea de director general al ADRNE.

Totodată, şeful Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Est este obligat de instanţă ca pe parcursul termenului de supraveghere să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Consiliului Judeţean Bacău, respectiv SC Parc Industrial Hit SRL Bacău, sau la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bacău.

Într-o primă instanţă, Judecătoria Bacău îl condamnase pe Constantin Apostol la doi ani de închisoare cu suspendare.
Directorul general al ADRNE mai este judecat într-un dosar de corupţie, alături de primarul Bacăului, Romeo Stavarache.

Potrivit rechizitoriului prezentat în instanţă de procurorii DNA, Constantin Apostol şi alte trei persoane cu funcţii de conducere în ADRNE şi-au încălcat atribuţiile de serviciu şi nu au semnalat neregularităţile pe care le-au constatat cu ocazia derulării procedurilor de accesare a fondurilor europene.

Astfel, aceştia ar fi înlesnit obţinerea pe nedrept de către societatea Inter Print SRL Bacău a sumei de 689.581,47 de lei, provenită din Fondul European de Dezvoltare Regională.

Citeşte mai mult pe Mediafax

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Furtună puternică și ploi în Botoșani: Stâlpi de telefonie și copaci la pământ, fire electrice rupte de vânt! (Foto, Video)

Sunday, 29 September 2024

În localitatea Pomârla, drumul spre Vama Racovăț era blocat parțial de un stâlp de telefonie. Au acționat pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi, cu accesorii specifice, da...

Prefectul Dan Nechifor și șeful ISU Botoșani, verificări la serviciile de permanență din județ! (Foto)

Sunday, 29 September 2024

Prefectul județului, Dan Nechifor, a verificat, în această seară, modul în care au fost puse în aplicare măsurile preventive și de intervenție la nivelul unităților administr...

Polițiștii din Botoșani au năvălit în Centrul Vechi, ce constatări au făcut! (foto)

Sunday, 29 September 2024

În noaptea de 28 spre 29 septembrie, între orele 18.00-02.00, a fost desfășurată o razie, cu efective mărite, pe raza orașului municipiului Botoșani și a comunelor arondate Secțiil...