Directorii de şcoli stau liniştiţi! Niciun semnal privind organizarea concursurilor pentru ocuparea posturilor

Directorii de şcoli stau liniştiţi! Niciun semnal privind organizarea concursurilor pentru ocuparea posturilor
Organizarea concursurilor pentru ocuparea posturilor de directori la nivelul unităţilor de învăţământ a rămas până acum doar la stadiul de discuţie, deşi cei de la Ministerul Educaţiei au spus în mai multe rânduri că aceste concursuri vor fi organizate în anul 2014.

Iuliana Nacu, preşedintele Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Botoşani, susţine în continuare  necesitatea organizării acestor concursuri şi spune că, probabil, există o lipsă de comunicare la nivel înalt în ceea ce priveşte ocuparea posturilor de conducere în sistemul de învăţământ.

Nu se aude nimic. Iniţial, s-a spus că se va da până în acest an şcolar. Aşteptăm semnale. Mi se pare normal să se organizeze aceste concursuri. Este vorba de un contract managerial, cu nişte responsabilităţi pe care ţi le asumi printr-o semnătură. Este o responsabilitate şi o stabilitate. Un om nu poate face într-un an ce poate face în doi sau trei ani, după ce pune anumite baze, a precizat Iuliana Nacu, preşedintele SIP Botoşani.

Ultimele concursuri pentru ocuparea posturilor de directori de şcoli şi inspectori şcolari au fost organizate în 2008. De atunci, numirile s-au făcut politic. 

 

Spune-ne opinia ta