Directia Judeteana de Tineret Botosani isi face bilantul pentru primele noua luni ale anului 2009

Directia Judeteana de Tineret Botosani isi face bilantul pentru primele noua luni ale anului 2009

Radu Humelnicu, directorul Directiei de Tineret de Sport Botosani

Directia Judeteana de Tineret Botosani a derulat pe parcursul anului 2009 mai multe activitati menite sa vină în sprijinul tinerilor, dar şi activităţi de popularizare şi eficientizare a proiectelor organizaţiilor de tineret.

În ceea ce priveşte activitatea de tineret, prin Centrul de tineret s-au derulat proiecte pe cele două programe: P1- Programul de centre de tineret cu un număr de 710 participanţi şi P2- Programul de susţinere a acţiunilor de tineret, incluzând şi "2 Mai - Ziua Tineretului".

Pentru derularea în cadrul Programului P2 a celor 8 proiecte, dintre care 4 ale ONGT şi 4 proprii, a fost organizat în data de 13.08.2009 Concursul local de proiecte de tineret. Suma atribuită judeţului Botoşani a fost de 8155 lei, 4077,5 lei pentru ONGT şi 4077,5 lei pentru proiecte proprii.

Tot în cadrul Programului P2 s-a înscris şi proiectul "2 Mai – Ziua Tineretului" pentru care s-au alocat de la MTS 5000 lei şi un număr semnificativ de materiale promoţionale şi inscripţionate.

La Concursurile Naţionale de Proiecte de Tineret organizate de MTS, două ONGT au obţinut finanţare, suma totală obţinută fiind de 35521,72 lei, numărul participanţilor la cele 2 proiecte fiind de 75, iar al beneficiarilor de aproximativ 6000. 
Numărul ONGT active este de 19, în anul 2009 fiind înfiinţate 2 Asociaţia GREPIT şi Asociaţia P2P EVO. 

Turism pentru tineret:
S-au derulat doua activitati principale:
1.Promovarea ofertei nationale si trimitere de tineri in centrele proprii MTS si in cele private acreditate MTS;
2.Primire de tineri in centre proprii DJT.
DJT Botosani administreaza doua centre de agrement aflate in satul Agafton, com.Curtesti, jud. Botosani si anume:
-Centrul "Luceafarul"–se afla in conservare;
-Centrul "Codrii de Arama" autorizat pentru activitati de tabere scolare.

In centrul de agrement "Codrii de Arama" Agafton de la inceputul anului au fost cazate un numar de 2209 persoane, insumand 13877 innoptari.

In ceea ce priveste trimiterea tinerilor in centre de agrement din tara, precum si in baza proprie, D.J.T. Botosani a trimis un numar de 2473 tineri.

Prin finantatea MTS, D.J.T. Botosani a trimis cu titlu gratuit in tabere sociale din Eforie Sud si Costinesti un numar de 190 tineri din judetul Botosani si un numar de 28 tineri olimpici cu rezultate la nivel national sau international, iar 10 tineri au participat la tabara de jurnalism de la Iasi.

De asemenea, in acest an am organizat in centrul de agrement Codrii de Arama Tabara tematica de minivolei cu participarea a peste 130 tineri, in parteneriat cu Asociatia Sportul pentru Toti, precum si Tabara Nationala Eco Know Life, tabara gratuita derulata in parteneriat cu Agentia de Mediu Botosani, Clubul Dao Botosani si Asociatia Carpates", a precizat Radu Humelnicu, directorul Directiei Judetene pentru Tineret. 
Pina la 30.09.2009, DJT a inregistrat venituri proprii realizate in procent de 81% din prognoza.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani: Negocierea colectivă este obligatorie!

Thursday, 19 September 2024

În cazul în care intr-o unitate nu există contract colectiv de muncă, angajatorul sau orice altă persoană îndreptățită  să participe la negocierea colectivă, conform pr...

AJPIS Botoșani: Bani în Trezorerie pentru plata indemnizațiilor și a alocațiilor!

Thursday, 19 September 2024

Suma totală platită este de 6.300.570  de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc: - Alocația lunară de plasament - Alocația lunară de plasament pentru copilul cu hand...

Alexandra Huțu, PSD: „Rezultatele premierului Ciolacu, recunoscute la nivel european prin funcțiile obținute de România în Comisia și Parlamentul UE”

Thursday, 19 September 2024

„Domeniul pe care îl va administra este unul dintre cele mai importante la nivel european - Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie - cu un buget de 23...