Alte doua cadre medicale si un elev din Botosani diagnosticati cu gripa porcina!

Directia de Sanatate Publica Botosani a primit joi seara rezultatele ultimelor probe trimise la Institutul Cantacuzino din Bucuresti, alte trei cazuri fiind confirmate cu virusul AH1N1.

Potrivit directorului medical al DSP, este vorba despre un medic primar, in varsta de 57 de ani, care este sefa Laboratorului de Microbiologie din cadrul DSP Botosani, si este persoana care a intrat in contact cu cele mai multe probe.

Al doilea caz este o asistenta medicala in varsta de 38 ani, de la Dispensarul Scolar nr. 1 Dorohoi, fiind practic una dintre cadrele medicale din Dorohoi care s-au ocupat cu monitorizarea cazurilor de la Seminarul Teologic Dorohoi.

Iar al treilea caz confirmat joi seara este cel al unui elev de 15 ani de la Seminarul Teologic Dorohoi, fiind astfel a saptea persoana confirmata cu gripa noua din cadrul Seminarului dorohoian.

"Toate cele trei persoane sunt izolate la domiciliu. Din nefericire, la DSP ne cam subtiem, intrucat este al treilea caz in randul angajatilor DSP. A mai fost confirmata cu gripa noua si o asistenta de pe epidemiologie si un conducator auto. Vom intreprinde mai multe controale cu personalul pe care il avem la dispozitie si vom ruga, din partea fiecarei unitati sanitare, sa le respecte, sa nu devina negociabile", a declarat Gheorghe Apetroaie, directorul medical al DSP.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce riscă botoșănenii care nu folosesc toți banii de pe cardurile de energie!

astăzi, 17:32
8

Teoretic, aceste carduri ar fi trebui să expire la finele lunii aprilie, dar Guvernul a anunțat prelungirea valabilității cardurilor de energie până la data de 31 mai.Prin intermediul u...

Programul Trenurile Soarelui 2024 ocolește Botoșaniul, ce orașe sunt pe listă!

astăzi, 16:26
110

CFR Călători a anunțat joi după-amiază începerea programului Trenurile Soarelui 2024, cu începere din 14/15 iunie.Într-un comunicat dat publicității, operatorul feroviar d...

Locuitorii din Roșiori rămân astăzi fără apă până la ora 21:00!

astăzi, 15:14
37

Din cauza a două avarii depistate în dimineața zilei de 18 mai 2024 pe conducta din oțel, S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani a sistat furnizarea apei către utilizatorii din localitatea Roșior...