DIN CICLUL SA RADEM CU EI: Greseala de la teza unica la istorie, cauzata de "vicii ascunse de procedura"!

DIN CICLUL SA RADEM CU EI: Greseala de la teza unica la istorie, cauzata de "vicii ascunse de procedura"!
O ancheta in curs de derulare la Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii (MECI) privind greseala de la teza unica de istorie a fost la iveala "vicii ascunse de procedura", potrivit secretarului de stat Adriana Doina Pana.

"Am vorbit aseara (luni seara, n.r) cu domnul Ispas, care este presedintele acestei comisii si care a depistat si niste vicii ascunse chiar de procedura. Daca aveti un cod si aveti dreptul sa accesati subiectele si sa schimbati ceva, mai intai trebuie sa anuntati directorul general, incat acele trei filtre care verificasera inainte sa vina sa verifice din nou. Au fost elaborate zece variante, toate au fost rezolvate, verificate de trei persoane, dupa care inspectorul de specialitate s-a gandit ca una din intrebari e greoi formulata si sa o reformuleze, cu acest prilej a aparut eroarea", a explicat Pana, care a anuntat ca atunci cand va fi finalizata ancheta, va spune daca a fost intentionat sau o eroare umana.

Referitor la masurile luate de ministrul Ecaterina Andronescu care a "decapitat" conducerea Centrului pentru Evaluare de Curriculum, Pana a declarat ca masura afost una corecta date fiind greselile facute.

"De doua ori este putin cam mult. Daca in momentul in care s-a instalat doamna Andronescu ministru ar fi dat afara pe toti cei de acolo, s-ar fi spus ca o face pe criterii politice. La ora actuala a facut ce e bine", a conchis Pana.

Ministrul Educatiei a anuntat, la 22 mai, ca a acceptat demisia directorului Centrului National de Curriculum si Evaluare in Invatamantul Preuniversitar (CNCEIP), Cristian Mirescu, si a inspectorului consilier pe Istorie, Rodica Tudorica, in urma greselii in formularea subiectelor pentru teza unica la istorie.

La teza la istorie, intr-unul dintre subiecte, legat de participarea Armatei Romane in Primul Razboi Mondial, s-a scris "Armata 2", in timp ce in intrebare aparea "Armata 1", dincolo de faptul ca, in istorie, era necesara folosirea cifrelor romane in locul celor arabe (Armata a II-a, respreciv Armata I).

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean condamnat pentru distrugere, încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 19:16
4

În cursul zilei de sâmbătă, 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, comuna Dărmănești din Suceava, &i...

Amenzi pentru proprietarii de apartamente, ce obligații au până la finalul anului!

astăzi, 18:04
60

În cazul românilor care nu își permit să cumpere, respectiv să monteze repartitoare de căldură, vor primi ajutor de a stat până la finalul lunii august 2024. Conform ANRE...

Polițiștii rutieri din Botoșani, și în acest week-end pe urmele șoferilor „certați” cu legea!

astăzi, 17:18
34

În cadrul activităților desfășurate au fost organizate cinci filtre rutiere, fiind controlate 122 de autovehicule și efectuate 54 de testări alcoolscopice, iar în urma neregulilor co...