DIN CICLUL AI TALON DECI EXISTI: Baba-Oarba in Marea Analiza!

DIN CICLUL AI TALON DECI EXISTI: Baba-Oarba in Marea Analiza!

 1.000 de botosaneni sunt ignorati de autoritati  

Celor peste 1000 de botosaneni care nu au primit taloane li s-a spus ca trebuie sa inainteze o cerere catre minister. Au facut. Prin alt ordin, ministerul a cerut, apoi, si copii dupa buletin. Au facut. Dupa care nimeni nu i-a mai bagat in seama. Insa autoritatile ii cauta cu incapatanare pe cei care au primit taloanele, dar nu se arata interesati de valorificarea acestora.

Mobilizare de forte pentru a-i convinge pe botosaneni sa se prezinte la analize, prin Programul de Evaluare a Sanatatii! Primari, angajati ai Casei de Sanatate, ai Autoritatii de Sanatate Publica, ministrul insusi face apel catre populatie. Eforturi insemnate se fac si pentru depistarea a peste 40.000 de botosaneni care nu au fost gasiti la domiciliu, taloanele fiind acum redistribuite. Nimeni nu spune nimic, insa, de cele peste 1.000 de persoane pe care nimeni nu le baga in seama.

Sunt oameni care vor sa participe la Marea Analiza, dar nu au primit taloanele. Iar fara taloane nu ii primeste nimeni in laboratoare. De la Bucuresti nu au mai trimis absolut niciun detaliu despre ce trebuie facut in legatura cu acei oameni. Asta e cel mai bizar. Cei care chiar doresc sa ia parte la Marea Analiza nu pot, pentru ca Ministerul a uitat de ei complet. In schimb, sunt cautati cei din strainatate, a precizat un reprezentant al CAS Botosani.

La un moment dat, li s-a spus celor care au solicitat lamuriri ca trebuie sa faca o cerere catre minister. Au facut. Prin alt ordin, ministerul a cerut, apoi, si copii dupa buletin. Au facut. Dupa care nimeni nu i-a mai bagat in seama.

In prezent, reprezentantii CAS, ASP si ai primariilor locale ii cauta pe cei 40.000 de botosaneni care fie sunt plecati in strainatate de ani buni, fie sunt decedati sau mutati din judet.



 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

astăzi, 19:34
97

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
91

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...

O nouă serie de voluntari pregătită să participe la misiuni, alături de pompierii botoșăneni! (foto)

astăzi, 17:21
91

32 de botoșăneni, cu vârste cuprinse între 16 – 52 de ani, sunt pregătiți să participe la misiuni, alături de pompieri. Aceștia au finalizat primele două etape din cadrul pro...