Dificultăți în constituirea noilor Consilii Locale!

Dificultăți în constituirea noilor Consilii Locale!
Constituirea noilor Consilii Locale în unitățile administrativ-teritoriale din județul Botoșani este un proces care se derulează cu dificultate, deși prefectul a emis ordinele pentru ședințe.

Până acum au fost constituite doar Consiliile Locale din Vlăsinești, Manoleasa, Ibănești, Pomârla, Roma, Dersca, Mihăileni.

Au fost amânate ședințele de constituire la Ștefănești, Românești, Vârfu Câmpului, Cândești, Dorbârceni, Unțeni, Gorbănești și Mitoc. În aceste cazuri, nu s-au prezentat toți consilierii locali la ședința de constituire, cum s-a întâmplat miercuri și la Consiliul Județean.

Noile Consiliii nu au putut fi constituite întrucât partidele nu au depus rapoartele financiare privind veniturile și cheltuielile din campania electorală, fie instanța a amânat validarea mandatelor consilierilor sau primarilor, fiind stabilite noi termene, care le depășesc pe cele din calendarul stabilit de Instituția Prefectului pentru ședințele de constituire.

În toate cazurile în care nu s-a întrunit cvorumul necesar, prefectul va reprograma ședințele de constituire a Consiliilor Locale și de învestire în funcție a noilor primari.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Adăpost cu 28 de animale cuprins de flăcări într-o localitate din Botoșani!

astăzi, 07:56
197

Proprietarul a fost cel care a anunțat incendiul. Când a văzut flăcările, întreaga construcție de aproximativ 120 de metri pătrați ardea.La caz s-au deplasat pompierii din cadru...

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
436

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
1028

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...