DGASPC Botosani are 12 bobocei in aceasta toamna!

DGASPC Botosani are 12 bobocei in aceasta toamna!
Pentru anul scolar 2010-2011, au fost inscrisi in clasa intai 12 copii din centrele rezidentiale din judetul Botosani. Astfel, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului va avea in aceasta toamna un singur boboc in municipiul Botosani, care va urma cursurile Scolii 16, sase elevi de la Complexul de Apartamente Dorohoi vor urma cursurile scolilor din Dorohoi, iar cinci boboci vor merge la scoala la Pomala.

"Noi incercam prin toate eforturile sa le asiguam copiilor toate cele necesare pentru a-i trimite la scoala, imbracaminte si rechizite scolare, pentru a beneficia de ele ca orice alt copil. Toti copiii care vor merge in clasa I in aceasta toamna au peste 7 ani si vor frecventa invatamantul de masa, adica normal, numai doi copii de la de la Casa mea Dorohoi vor frecventa invatamantul special", a precizat Cecilia Spataru, director adjunct pe probleme de copil din cadrul DGASPC.

Cum cei 12 copii de clasa I vor avea nevoie de sprijin si indrumare la inceput de scoala, la fel ca orice alt copil, ei vor fi indeaproape supravegheati de instructorii de educatie, care au obligatia sa ii ajute, dar si sa le monitorizeze pe parcurs situatia scolara.

"Temele copiilor vor fi verificate de instructorul de educatie din centru sau in apartamentul social, au in atributiile de fisa postului pregatirea temelor cu copiii, legatura cu scoala, trebuie sa mearga la sedintele cu parintii si ori de cate ori apare vreo problema, inclusiv situatia scolara este ceruta periodic la fiecare semestru de catre instructor si este anexata la dosar", a adaugat Cecilia Spataru.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii din Botoșani au oprit un șofer care circula cu viteză, dar au înțeles imediat motivul. ”Bravo, Poliția Română!” (Video)

astăzi, 15:52
234

Fratele adolescent al botoșăneanului a suferit un accident grav în timp ce mânuia drujba în gospodărie. A fost urcat imediat în mașină pentru a ajunge cât mai repede...

”Pictorița” de la Poliția de Frontieră, din nou aproape de copiii din Botoșani! (Foto)

astăzi, 15:32
59

În astfel de momente, politiștii de frontieră au venit din nou în ajutorul celor față de care soarta nu a fost deloc darnică.Poliţiştii de frontieră botoşăneni au răspuns &i...

Iftime răspunde la acuzațiile de blat: „Ori suntem o națiune de proști, ori suntem duși de tot de acasă!”

astăzi, 14:37
551

Finanțatorul echipei FC Botoșani a răspuns acuzațiilor lansate de Nicu Grameni, crainicul meciurilor de acasă ale lui Dinamo. Grameni a sugerat că există îndoieli cu privire la corectitud...