Deținuți folosiți pentru lucrări de reparații la Secția de Pediatrie

Deținuți folosiți pentru lucrări de reparații la Secția de Pediatrie
Șefii Spitalului Județean Mavromati au decis să apeleze la forță de muncă din Penitenciarul Botoșani pentru lucrările de igienizare și reparațiile curente ce se fac în această perioadă la Secția de Pediatrie.

Unitatea sanitară încă nu dispune de muncitori care să facă aceste lucrări și în plus s-a mers pe varianta încheierii unui contract de prestări servicii cu Penitenciarul din rațiuni economice.

“Comitetul Director a analizat în ședința din luna aprilie măsurile din planul de conformare anexat autorizației sanitare de funcționare și a ajuns la concluzia că timpul pentru ducerea la îndeplinire a tuturor măsurilor până la sfârșitul anului este foarte scurt motiv pentru care s-a încheiat un contract de prestări servicii cu Penitenciarul Botoșani având durata de 30 de zile, perioadă în care se vor efectua lucrări de reparații curente și igienizare în cadrul Secției Pediatrie. S-a făcut o analiză cost-beneficiu, varianta cu angajații spitalului este de 10 lei pe oră, cu deținuții este de 7 lei pe oră", a precizat medicul Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean.

Din luna mai, la nivelul unității spitalicești se va constitui și va deveni funcțională o echipă mobilă formată din 10 angajați, redistribuiți de pe alte compartimente, care se va ocupa de reparațiile curente atât din spital, cât și de la secțiile exterioare.

La Secția de Pediatrie se efectuează lucrări în Ambulatoriu, la Secția Pediatrie 1, la blocul alimentar și la splătorie. Nu este pentru prima dată când Spitalul Mavromati apelează la deținuți, aceștia fiind folosiți în trecut și pentru execuția unor lucrări la Secția de Psihiatrie. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Incendiu violent într-o gospodărie din Botoșani, proprietarul a sunat imediat la 112!

astăzi, 12:12
1

Incendiul violent a izbucnit, în urmă cu puțin timp, într-o gospodărie din localitatea Poiana. Îngrijorat că flăcările ar putea să ajungă la casă și celelalte contrucții, ...

Lucian Trufin își prezintă soluțiile pentru Sănătate (Video)

astăzi, 11:24
25

Candidatul PSD pentru Consiliul Județean: „Vom  construi 3 spitale noi în județ”„Am promis că nu mă voi angaja în dispute politice ca alți candidați și c...

FC Botoșani - CS Mioveni, astăzi de la ora 20:00

astăzi, 11:12
87

FC Botoșani întâlnește formația CS Mioveni în barajul de menținere/promovare în Superligă.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!FC Botoș...