„Destinația Anului 2023”. Județul Botoșani s-a clasat pe locul al III-lea la categoria „Tărâmuri cu istorie și tradiție”

Competiția „Destinația Anului”, cel mai amplu proiect de promovare turistică din România, și-a desemnat câștigătorii. Județul Botoșani s-a clasat pe locul al III-lea la categoria „Tărâmuri cu istorie și tradiție”.

La aceeași categorie, primul loc a fost ocupat de Ținutul mănăstirilor din Bucovina, care a câștigat și Marele Premiu al competiției, iar pe locul II s-a situat Țara Făgărașului.

Braşovul s-a clasat pe primul loc la categoria „Oraşe care inspiră”, locul secund fiind ocupat de municipiul Iaşi, iar pe locul III s-a clasat Oradea.

La categoria „Experienţe Gastronomice”, premiul I a fost luat de Valea Verde Retreat, locul II a fost ocupat de Casa Terra din Călăraşi, locul III - de Punct gastronomic local Bilbor.

Categoria „Boutique” a fost câştigată de Pleiada Boutique Hotel, din Iaşi, urmată de Conacul Archia din Deva, iar pe locul III s-a clasat Atra Doftana şi Casa de sub munte.

La categoria „Resorturi”, primul loc a fost ocupat de Green Village Resort, din Sfântu Gheorghe - deltă, pe locul II s-a clasat Hotel Teleferic din Poiana Braşov, iar locul III a fost ocupat de Dana Resort din staţiunea Venus, conform Agerpres.

Câştigătorii categoriei „Parcuri de distracţie şi aventură” au fost: locul I Dino Park din Râşnov, pe locul II s-a situat Zaga-Zaga din Vrancea, iar pe locul III Baza Sportivă Brizo.

Categoria „Atracţii Cultural-Educative” a fost câştigată de Palatul Culturii din Iaşi, pe locul II s-au aflat Castelul Corvinilor şi Castelul Bran, iar pe locul III - Cetatea de Scaun a Sucevei şi Cetatea Oradea.

La categoria „Staţiuni turistice”, primul loc a fost ocupat de staţiunea Mamaia, pe locul II s-a clasat Călimăneşti, pe locul III - Ocnele Mari. Menţiunea Specială a fost acordată celor de la Valea Buzăului.

Categoria „Comori naturale” a fost câştigată de Ţara Haţegului, pe locul II s-a aflat Ţara Dornelor, iar locul III a fost ocupat de Ţinutul Zimbrului, judeţul Neamţ.

Competiţia „Destinaţia Anului” se află la a treia ediţie, se desfăşoară la nivel naţional şi urmăreşte promovarea destinaţiilor turistice româneşti.

(editor: R.A.)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un elev din Botoșani medaliat la Olimpiada Internațională de Astronomie din Nepal alături de alți copii din întreaga țară! (Foto)

astăzi, 12:18

Lotul României se întoarce cu un palmares bogat de la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică pentru Juniori, din Kathmandu, Nepal, din perioada 3-10 octombrie. Elevii...

Încep lucrările de modernizare și reabilitare a Maternității Botoșani! (Foto)

astăzi, 12:02

Președintele Consiliului Județean Botoșani a emis ordinul de începere a lucrărilor pentru reabilitarea termică și modernizarea Maternității din Botoșani. Lucrările vor fi realizat...

El este Marian, tânărul din Botoșani, crescut la casa de copii și care are de plătit 1,54 milioane de lei la Fisc. Ce spun avocații!

astăzi, 11:43

Chiar la casa de copii, locul unde se presupune că era ocrotit de lege, a fost păcălit de un bărbat și ajuns acum, la ani distanță, să aibă de plată o avere către ANAF. A aflat vestea-...