Desert sănătos şi rapid. Cum să faci biscuiţi de casă în doar 30 de minute

Daca te gandesti, de obicei, la dulciuri ca la ceva care necesita foarte mult timp, reteta urmatoare iti va schimba parerea. Nu are nevoie decat de 6 ingrediente si e gata in doar o jumatate de ora.

Biscuitii de casa sunt un deliciu, dar de multe ori ocolesti retetele lor pentru ca stii ca dulciurile ocupa mult timp. E adevarat ca aluatul clasic de biscuiti dulci necesita si un timp de repaos si racire, dar am avut surpriza sa descoperim si retete mai simple care sunt gata mult mai rapid.

Propunerea noastra de biscuiti de casa are in compozitie doar 6 ingrediente pe care in mod normal, multa lume le are in bucatarie. Si chiar daca nu le ai pe toate unele pot fi substituite cu variante mai ieftine. In principiu, e nevoie de zahar brun, sare, faina, vanilie, unt si un amestec de nuci prajite. Pot fi nucile clasice sau alune, migdale, fistic, arahide, nuci pecan, pe care le gasesti deja prajite la supermarket. Din ele poti alege doua, pe acelea pe care le ai la indemana. Aluatul nu are nevoie de racire la frigider, asa ca timpul de pregatire se reduce simtitor. Testeaza reteta si spune-ne daca ti-a placut.

Ingrediente (pentru 36 de bucati):

• 170g alune de padure prajite, nesarate
• 85g migdale prajite, nesarate
• 100g zahar brun (poate fi inlocuit cu zahar tos)
• 1 lingurita sare
• 1 lingurita extract de vanilie
• 150g faina
• 230g unt nesarat, rece, taiat in cubulete

Incinge cuptorul la 180C.

Amesteca migdalele cu zaharul, sarea si jumatate din alune. Mixeaza-le cu un tocator electric sau cu un blender ca sa le maruntesti. Adauga faina si amestec-o cu ele. Pune extractul de vanilie si apoi untul taiat cubulete. Mai mixeaza de cateva ori pana se omogenizeaza si se formeaza un aluat moale. Totul dureaza maxim 5-6 minute.

Formeaza bilute de 2 cm din aluat, pe care sa le asezi intr-o tava pe o hartie de copt unsa, la distanta de cativa centrimetri intre ele. Cu degetele sau cu podul palmei aplatizeaza bilutele pana formezi biscuiti de maxim 1cm grosime.

Toaca restul de alune si presara-le pe biscuiti, apasandu-le usor ca sa se prinda de aluat.

Coace biscuitii timp de 15-18 minute, pana devin aurii. Scoate-i sa se raceasca pe un gratar.
Sursa : obiectiv.info

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Duhovnicul Ghedeon Huțănașu, starețul mănăstirii Sihăstria Voronei, își serbează ziua de naștere!

astăzi, 11:55

Preacuviosul Părinte Arhimandrit Ghedeon Huțănașu este un duhovnic îndrăgit de un număr mare de credincioşi care au fost atrași de viaţa liturgică frumoasă care se desfăşoară &icir...

Căutări de amploare pentru depistarea bărbatului suspectat că a ucis o tânără și i-a dat foc: Este de negăsit de mai bine de 24 de ore!

astăzi, 10:53

Este alertă maximă în tot judeţul Mureş. Principalul suspect în cazul tinerei ucise în propria locuinţă, iar mai apoi incendiată, este de negăsit de mai bine de 24 de ore. Nu...

ITM Botoșani: 9 accidente de muncă, dintre care unul mortal, produse în cursul lunii iunie!

astăzi, 10:40

În cursul lunii iunie, în domeniul relațiilor de muncă, au fost efectuate 59 controale. Au fost dispuse 64 măsuri pentru remedierea deficiențelor constatate, au fost aplicate 3 sancţi...