Deputat rus: Romania nu este o tara careia Moscova trebuie sa ii acorde atentie

Deputat rus: Romania nu este o tara careia Moscova trebuie sa ii acorde atentie
Deputatul rus Alexei Juravlev, membru al unei delegatii prezente la parada militara din Tiraspol de pe 9 mai, crede ca armata Ucrainei este sub valoarea armatei Transnistriei.

"Capacitatea de lupta a armatei transnistrene este inca destul de mare. Cred ca este mai mare decat cea a armatei ucrainene", a declarat Alexei Juravlev, potrivit Unimedia.md.

Legat de episodul intoarcerii cu probleme in Rusia a vicepremierului rus Dmitri Rogozin, Juravlev a declarat ca Romania trebuie ignorata. "Nu este o tara careia Moscova trebuie sa ii acorde atentie si cu siguranta nu merita sa raspunda la declaratiile politicienilor romani", a spus Juravlev.

Mai virulent a fost Juravlev fata de autoritatile Republicii Moldova.

"Sechestrand listele cu semnaturile transnistrenilor, autoritatile moldovenesti au tensionat situatia la maxim. Am fost sunat de catre reprezentantii comunitatilor ruse, care colecteaza aceste semnaturi, si mi-au spus ca data viitoare numarul semnaturilor va fi nu 30 de mii, dar 300 de mii si chiar mai multe", a spus deputatul rus.

Rogozin a scris, pe contul lui de Twitter, sambata, la pranz, ca Romania a inchis spatiul aerian pentru avionul cu care pleca din Tiraspol si a amenintat ca "data viitoare" va veni cu un bombardier strategic.

"La cererea SUA, Romania si-a inchis spatiul aerian pentru avionul meu. Ucraina nu-mi permite din nou sa o traversez. Data viitoare voi veni la bordul unui TU-160", a amenintat Rogozin pe Twitter.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșani: Fost militar acuzat că a bătut două surori pe stradă!

astăzi, 08:30
2

Un militar în rezervă este acuzat că a bătut două surori, pe fondul unei neînţelegeri. S-a întâmplat în a doua zi de Paşte, pe o stradă din Botoşani, iar după co...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Sfinţit Mucenic Mochie preotul; Sfântul Ierarh Metodie şi Sfântul Cuvios Chiril, luminătorii slavilor

astăzi, 08:00
15

Sfântul Sfinţit Mucenic Mochie a trăit pe vremea împăratului Diocleţian (284-305) şi era din Roma. Fiind preot al bisericii din cetatea Amfipoli, care este în părţile Macedoni...

Sute de elevi botoșăneni au participat la Conferința Județeană „Educăm pentru viitor!” (foto, video)

Vineri, 10 Mai 2024
171

Vineri dimineață, la Casa de Cultură a Sindicatelor „Nicolae Iorga” Botoșani, începând cu ora 11:00, s-a desfășurat Conferința Județeană „Educăm pentru viitor!&...