Conferinta Afaceri.ro Botosani! Iftime: "Mediul de afaceri din Botosani seamana cu o fotografie alb-negru din anii 1960"

Conferinta Afaceri.ro Botosani! Iftime: "Mediul de afaceri din Botosani seamana cu o fotografie alb-negru din anii 1960"
Miercuri s-a desfasurat la Botosani Conferinta Afaceri.ro, eveniment organizat de Arhipelago Interactive, APEC si Consiliul Judetean Botosani.

Oamenii de afaceri importanti din Botosani au avut ocazia sa se intalneasca si sa dezbata teme de interes local privind tendintele de piata si oportunitatile de dezvoltare ale afacerilor.

"Noi, organizatorii, Arhipelago Interactive si Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii, suntem de mai multi ani in cautarea momentului prielnic pentru a face o conferinta in Botosani. Nu este greu sa faci o conferinta aici, dar o conferinta de afaceri reflecta mediul de afaceri si este un produs al mai multor factori si de mai multi ani nu reusim sa asiguram acel cumul de factori. In 2014 am reusit sa trecem peste obstacolele intalnite si sa descoperim ceea ce trebuia si sa organizam Conferinta Afaceri.ro si in Botosani.", a precizat Marius Alexa, CEO Arhipelago.



La Conferinta Afaceri.ro Botosani au participat Dana Ghinet – Manager Partener la Acces Project Investments, Valeriu Iftime – Presedinte Elsaco, Alexandru Lazescu – Analist economic, Gabriela Macoveiu – Director ADR Nord-Est, Rodica Lupu - Managing Partner Loop Operations, Catrinel Zaharia - Managing Partner MC Personal Training, Tudor Jijie - Director Executiv, Euroregiunea Siret-Prut-Nistru, Mihai Dumitriu - Manager de Proiect FiaTes, Iulian Basu – Consultant BusinessAngels.ro, Andrei Tabarcea - Consultant BusinessAngels.ro.

Prin seria de conferinte Afaceri.ro, organizatorii incearca sa gaseasca tot felul de parteneriate. Anul acest vor avea loca 20 de conferinte, incercandu-se sa se stabileasca niste contacte si sa se identifice niste formule prin care sa ii ajute pe oamenii de afaceri.



Prezent la aceasta conferinta, vicepresedintele CJ Botosani, Cristian Achitei, a tinut sa multumeasca din partea Consiliului Judetean Botosani atat organizatorilor, cat si participantilor.

“Ma bucur ca putem fi parteneri. Consiliul Judetean Botosani a dezvoltat si dezvolta proiecte care sa sustina mediul de afaceri. Oricand veti gasi o usa deschisa la Botosani, intalnirile sunt binevenite si intotdeauna veti primi prijinul nostru pentru ca impreuna sa incurajam mediul de afaceri local si regional.", a declarat Achitei.



“Trei companii mari din Romania din industrii ce par barbatesti, cele ale combustibilului, sunt conduse de femei.", a fost remarca analistului Alexandru Lazarescu, moment in care a fost intrerupt de Valeriu Iftime, presedintele Elsaco.

“Departe de a fi misogin, un colectiv in care nu sunt femei este un colectiv sec, iar un colectiv in care nu sunt barbati este un colectiv la fel de sec. Trebuie sa existe o comuniune intre frumusete, sensibilitate, forta si rationalitate. Eu am observat si o spun cu toata increderea: acolo unde nu exista o femeie intr-o comunitate de barbati nu exista ordinea dictata de prezenta feminina. Sunt convins ca de fapt femeile puternice conduc lumea, iar barbatii sunt instrumentele folosite.", a spus Valeriu Iftime.



Dupa acest moment, presedintele Consiliului de Administratie de la Elsaco a vorbit despre oportunitatile de dezvoltare pentru mediul de afaceri din Botosani.

“In 20 de ani este pentru prima data cand particip la o conferinta in Botosani. Nu pentru ca nu am fost invitat, ci pentru ca nu s-a ivit o conferinta in care sa cred. Noi, oamenii de afaceri din Botosani, nu ne intalnim in oras, decat cu prea putine ocazii. A nu chema intr-o discutie oamenii de business din mediul local este o mare greseala. Pot spune ca mediul de afaceri din Botosani seamana cu o fotografie alb-negru din anii 1960, o imagine stearsa, care nu te plaseaza nicaieri, care incearca sa imbine noul cu vechiul, dar care nu reuseste sa fie decat in kitsch. Pana si mentalitatea celor care fac business aici a ramas ca acum 60 de ani. Pentru a schimba imaginea Romaniei si a ajuta tinerii sa se dezvolte, eu sustin ca fiecare absolvent de facultate care a luat peste media 8.50, sa spunem, sa ii oferim gratuit o excursie intr-o tara europeana. Am fi rezolvat astfel o problema de imagine pe care o avem in ochii strainilor; apoi, cei care se intorceau, veneau cu idei. Orice business trebuia sa aiba in spate un om, acesta este sfatul meu pentru toti cei care vor sa intre in mediul de afaceri. Elsaco exporta software. Pentru asta nu ne trebuie fum sau fabrici, ne trebuie oameni si idei. Cu oameni si idei am ajuns sa lucram cu firme din Qatar, Rusia, Africa de Sud, Mauritius, Polonia, Dubai, Egipt, SUA si alte cateva state.", a declarat Valeriu Iftime.

Urmatoarea Conferinta Afaceri.ro va avea loc pe 15 mai la Iasi. 



 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

”Românii au talent” 2024: Cine sunt botoșănenii care au ajuns în semifinala competiției!

astăzi, 17:57
363

Miruna Iustina Gireadă, Daniel Ciobbanu și Emanuel Barica sunt botoșănenii care au ajuns în sezonul 14 pe scena ”Românii au talent”, acestora adăugându-li-se și Nic...

Benzar, reacție dură după ce Comisia de Recurs i-a redus suspendarea lui Hakim. ”Trebuia să mă omoare? Poate sunt interese!”

astăzi, 16:28
137

Comisia de Recurs a redus pedeapsa de 6 etape primită inițial de Hakim Abdallah la doar două, informație dezvăluită de Fanatik. Atacantul l-a accidentat grav la cap pe Romario Benzar în Bo...

Botoșănean de 20 de ani scos în cătușe din mașină!

astăzi, 14:36
409

În cursul zilei de vineri, polițiștii din Vlăsinești au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui tânăr de 20 de ani, din comuna Dângeni.Botoșăneanul e...