Deputat de Botosani, acuzat ca si-a angajat sotia la cabinet

Deputat de Botosani, acuzat ca si-a angajat sotia la cabinet


monitorulsv.ro

Agenția Națională de Integritate (ANI) a solicitat Parchetului instanţei supreme să îl cerceteze pe Mircea Grosaru, deputat din partea Asociaţiei Italienilor din România, pentru conflict de interese, întrucât şi-a angajat soţia la biroul lui parlamentar, în mandatul 2008-2012.

Potrivit ANI, Mircea Grosaru a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă, întrucât, în calitate de deputat, a propus angajarea și a avizat contractul individual de muncă prin care soţia sa a fost angajată în perioada 15 decembrie 2008 – 1 februarie 2011 în funcţia de consilier în cadrul Biroului Parlamentar deţinut în Circumscripţia electorală nr. 7 Botoşani.

De asemenea, au rezultat indicii privind posibila încălcare a dispozițiilor art. 253 din Codul Penal al României, întrucât acesta a avizat contractul individual de muncă încheiat de soţia sa cu Camera Deputaților, decizie în urma căreia soția acestuia a realizat un venit net în sumă totală de 66.745 lei.

Deputatul Mircea Grosaru a declarat luni pentru MEDIAFAX că "nu a primit nimic" de la ANI prin care să fie anunţat că s-a aflat în conflict de interese prin angajarea soţiei sale la biroul parlamentar din Botoşani, în perioada 2008-2011."Nu am primit absolut nimic (de la ANI - n.r.). Nu ştiu, nu am primit nimic, după ce primesc adresă voi vorbi", a spus Grosaru.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 253 din Codul Penal al României, potrivit căruia "Fapta funcţionarului public care, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, îndeplineşte un act ori participă la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material pentru sine, soţul său, o rudă ori un afin până la gradul II inclusiv, sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de servicii sau foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea dreptului de a ocupa o funcţie publică pe durată maximă".

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campanie de informare a elevilor cu privire la normele de siguranță, desfășurată de jandarmi în Botoșani și în alte două localități!

Saturday, 7 September 2024

Activitatea s-a desfășurat în cadrul campaniei de informare „Școli în siguranță", premergătoare deschiderii anului școlar 2024 – 2025, și a constat în discu...

Transportul copiilor în mașină: Ce spune Codul Rutier!

Saturday, 7 September 2024

Dar, la fel de important, Codul Rutier stabilește de la ce vârstă au voie copiii în mașină, indiferent de locul pe care îl ocupă. Conform legii, copiii care nu au împli...

Valeriu Iftime: „Mergem înainte, la fel de hotărât!”

Saturday, 7 September 2024

Cam asta a fost reacția mea când am citit postarea doamnei Federovici, în care sunt acuzat de misoginism. Confuzie totală A trebuit să citesc de două ori ca să mă asigur că mintea n...