Depozitul ecologic de la Stăuceni a fost finalizat-FOTO

Depozitul ecologic de la Stăuceni a fost finalizat-FOTO
După aproape doi ani de la demararea lucrărilor, depozitul ecologic de preluare a deșeurilor din localitatea Stăuceni este gata. Prima celulă care va prelua aproximativ un milion de metri cubi de gunoaie sortate, poate fi dată în folosință, asigurând depozitarea deșeurilor pe o perioadă de peste 10 ani.

Valoarea totală a investițiilor se ridică la aproximativ 11 milioane de euro și este una dintre cele mai mari investiții de acest fel din țară. Depozitul ecologic este dotat cu aparatură de ultimă generație, ridicându-se la standardele impuse de Uniunea Europeană.

În incinta noului amplasament există stații de epurare a apelor reziduale care provin din sortarea deșeurilor, sisteme de cântărire electronice, precum și un laborator performant unde se vor face analizele solicitate de Agenția de Protecție a Mediului.

Noul obiectiv este dotat și cu sisteme de eliminare a gazelor acmulate în sol. În afară de diminuarea impactului asupra mediului și de gestionarea rațională a deșeurilor din întreg județul, groapa de gunoi va crea locuri de muncă pentru botoșănenii din localitățile limitrofe și nu numai.



Contribuția Consiliului Județean Botoșani a constat în asigurarea rețelei electrice, alimentarea cu energie electrică a obiectivului precum și cu asfaltarea porțiunilor din interiorul depozitului ecologic și a căilor de acces.

Finalizarea depozitului ecologic de preluare și depozitare a deșeurilor reprezintă o realizare importantă a președintelui Consiliului Județean Botoșani și președinte al Organizației Județene a PNL Botoșani, Florin Țurcanu.

Acesta își ține punctual promisiunile făcute în campania electorală. Prezentă la Botoșani, Rovana Plumb, ministru al Mediului a precizat că a fost impresionată de rapiditatea cu care au fost executate lucrările, de calitatea lor și de intervențiile făcute de președintele Florin Țurcanu pentru a grăbi finalizarea obiectivului într-un timp foarte scurt. Groapa de gunoi din localitatea Stăuceni este prima investiție ecologică de depozitare a deșeurilor menajere finalizată din România.

Obiective identice se află în lucru în județele Bistrița-Năsăud, Suceava, Călărași și Slatina însă acestea nu sunt gata.

Comunicat de presă





 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
39

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
84

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
135

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...