Democraţia lui Crin, în USL: Candidaţi impuşi de la centru dacă liderii locali nu se înţeleg

Democraţia lui Crin, în USL: Candidaţi impuşi de la centru dacă liderii locali nu se înţeleg

 CRIN ANTONESCU  Grup RC

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că decizia asupra candidaţilor USL la preşedinţia consiliilor Judeţene sau primăria reşedinţă de judeţ va fi impusă de la centru, în baza unor criterii prestabilite, dacă liderii locali nu se înţeleg în această privinţă.

Întrebat cum va fi rezolvată situaţia acolo unde preşedinţii filialelor locale nu se înţeleg în ceea ce priveşte nominalizarea candidaţilor, Antonescu a răspuns: "Prin decizie politică bazată pe criteriile rezonabile, raţionale, obiective care intră în această decizie. Cu alte cuvinte, aceste criterii sunt: situaţia candidaţilor, deci cine are candidatul mai bine plasat, numărul de primari pe care-l deţine fiecare partid în acest moment, criteriu important pentru alegerea Consiliului Judeţean şi, sigur, necesităţile de echilibru la nivel naţional", scrie Mediafax.

Liderul liberal a arătat că el şi celălalt co-preşedinte al USL, Victor Ponta, au obligaţia să vadă interesul acestei construcţii politice care trebuie să prevaleze interesului firesc, individual de competiţie.

Întrebat dacă decizia desemnării candidaţilor va fi impusă de la centru şi va prevala asupra intenţiilor celor din plan local, Antonescu a răspuns afirmativ.

"Este o decizie care, în conformitate cu protocolul, cu documentul constitutiv al Uniunii, trebuie luată de la centru, că n-are de unde fi luată din altă parte. Trebuie să existe un for care decide în momentul în care există asemenea cazuri în care şi unii şi alţii revendică această candidatură comună. Dacă e comună, sigur că o s-o decidă centrul ţinând cont, nu arbitrar, ţinând cont de nişte argumente pe care le vom etala şi le vom explica colegilor noştri din organizaţia respectivă", a spus Antonescu.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
56

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
91

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
151

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...