Angajatii CJ, obligati sa dea inapoi primele de Pasti si Craciun!

Angajatii CJ, obligati sa dea inapoi primele de Pasti si Craciun!

 MIHAI AROSOAIE  

Angajatii Consiliului Judetean ar putea primi de luna viitoare salarii mai mici, dupa ce Curtea de Conturi a concluzionat, intr-un raport realizat in urma unui control, ca o parte din banii primiti in anii anteriori, sub forma de sporuri sau de prime, s-au acordat ilegal.

Sumele pe care ar urma sa le restituie angajatii Consiliului Judetean variaza intre 6.000 si 12.000 de lei, in aceeasi situatie fiind si salariatii institutiilor subordonate Consiliului Judetean.

Desi decizia Curtii de Conturi a fost contestata, Consiliul Judetean a pierdut.

Vicepresedintele Consiliului Judetean, Mihai Arosoaie, sustine insa ca pe rolul Curtii de Apel Suceava se mai afla o actiune privind suspendarea executarii acestei masuri dispusa de Curtea de Conturi.

"Joi a fost termenul scadent pentru semnarea deciziilor de impunere, pentru a recupera sumele, intram sub incidenta legii ca nu respectam o decizie a Curtii de Conturi care este executorie. Se vor retine din salariu, intre 6.000 si 12.000 de lei, in functie de cat a primit fiecare. Daca la procesul de la Curtea de Apel Suceava nu se suspenda, banii vor trebui recuperati incepand cu luna august. Ar urma sa se retina 30% din salariu", a spus Mihai Arosoaie, vicepresedintele Consiliului Judetean.

Astfel, angajatii Consiliului Judetean vor trebui sa restituie banii pe care i-au primit ca prima de Pasti, suma totala fiind de 86.000 de lei, prima de Craciun, 75.000 de lei, drepturi sociale pentru mentinerea sanatatii si securitatii in munca, 133.000 de lei, spor de loialitate in cuntaum total de 95.000 de lei, si prime de vacanta de 53.000 de lei.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
163

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
171

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
251

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...