DELICIOS: Scrijele si chipsuri de casa!

Doua retete simple, gustoase si cat se poate de sanatoase.

Scrijelele se prepara foarte simplu.

Cartofii curatati, spalati si stersi intr-un prosop se taie felii cu o grosime de cca. 0,5 cm. Daca avem o plita traditionala coacem scrijelele pe aceasta. Feliile de cartof se aseaza pe plita doar dupa ce aceasta este infierbantata. Acestea se intorc cu ajutorul unui cutit si se coc pe ambele parti.

Pentru coacere eu am folosit un grill de tuci pentru aragaz. Scrijelele se servesc calde cu sare deasupra.


Chipsurile de casa se prepara la fel de usor. In acest caz taiem feliile de cartofi ceva mai subtiri. Feliile de cartofi se stropesc cu putin ulei cu chili, sare si chili fulgi. Daca nu va place varianta picanta puteti adauga doar sare sau condimentele preferate.




  Chipsurile de casa se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt intr-un singur strat. Se dau la cuptor la 190 de grade Celsius pentru cca 20 minute sau pana cand feliile de cartofi s-au rumenit bine si au devenit crocante.

Sper sa va fi inspirat pentru o gustare cu gust!

prajituricisialtele.ro

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Lecție de la jandarmi pentru sute de copii români din Ucraina și Republica Moldova, veniți la Agafton! (Foto)

astăzi, 17:17

În această după-amiază,  jandarmii botoșăneni s-au întâlnit cu participanții la prima serie a celei de-a XVI-a ediții a Programului de Tabere ARC, destinat elevilor, stud...

O angajată a Spitalului Mavromati a cerut ordin de protecție împotriva unui medic. Ce a decis instanța!

astăzi, 15:44

În urma unui conflict iscat în timpul serviciului între o asistentă și unul dintre medicii spitalului, angajata care susține că ar fi fost agresată de medic a solicitat în...

Sfântul Sinod l-a caterisit pe fostul episcop al Hușilor, Corneliu Onilă

astăzi, 15:11

În zilele de marți și miercuri, 1-2 iulie 2025, în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” din Palatul Patriarhiei, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, s-a d...