Delicios: Paine cu hribi
Stiri Botosani Friday, 16 August 2013 ActualitateIngrediente:
-200g faina integrala
-300g faina alba
-50g hribi uscati rehidratati
-1 lingurita sare
-1 lingura zahar brun
-25g drojdie
-150ml lapte
-200ml apa (plus-minus, in functie de faina)
-3 linguri ulei
Mod de preparare:
-Faina se cerne intr-un vas incapator
-Se dizolva drojdia cu o lingura de lapte caldut si o lingura zahar -Se framanta aluatul ce cuprinde faina, drojdie, apa, lapte, sare
-Se adauga hribii rehidratati si taiati bucatele. Framantam!
-La sfarsit adaugam uleiul cate putin si framantam vreo 10 minute
-Aluatul se presara cu faina si se lasa la crescut 1 ora
Pregatim cuptorul incalzindu-l la 190 grade pentru inceput. Aluatul crescut il modelam dupa dorinta. Eu l-am facut rotund si l-am crestat in trei locuri.
Pentru a avea parte si de o crusta gustoasa am pus in cuptor (in partea de jos) o tava cu apa.
Painea cu hribi a stat la cuptor vreo 10 minute la 190 de grade Celsius si inca vreo 30-35 la 180 de grade. Cand e gata, painea se aseaza pe un fund de lemn si se acopera cu un stergar curat.
Eu nu am avut rabdare sa se racoreasca, asa ca prima bucata de paine cu hribi am infulecat-o pe nerasuflate cu unt de casa… o nebunie!
Spor la framantat!
SURSA: prajituricisialtedulciuri.wordpress.com
Spune-ne opinia ta
Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani
Bucuria colindelor în redacția Știri Botoșani!
Neobosiți în frumosul pe care îl împrăștie cu generozitate, fără să se abată de la mesajul sărbătorii creștine, colindătorii ”speciali” ne învață că, ...
Gala Sportivilor, campionii care duc Botoșaniul pe podium! - FOTO
Miercuri, 17 decembrie, a avut loc Gala Sportivilor, un eveniment dedicat performanței, muncii și ambiției, în cadrul căruia au fost premiați elevii Liceului cu Program Sportiv Botoșani, i...
Matematicianul Radu Gologan: „E o mare prostie să interzici telefonul la școală. Haideți să-l folosim corect, mai degrabă!”
Profesorul Radu Gologan este de părere că tehnologia, folosită eficient, îi poate ajuta enorm pe copii. Totul depinde însă de felul în care profesorii știu să o integreze &icir...

Newsletter
Abonează-te la Newsletter-ul Stiri Botoșani pentru a fi la curent cu cele mai noi știri și reportaje!
© 2025 WEB EMOTION SRL | Toate drepturile rezervate.
Web Emotion, Live.Botosani.ro, Botosani.ro Stiri.Botosani.ro si logo-urile acestora sunt marci inregistrate ale Web Emotion. Toate celelalte marci sunt proprietatea companiilor detinatoare. Reproducerea continutului din acest site este permisa numai cu acordul Web Emotion.
Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Despre Cookie-uri
Pagină generată în 0.91 secunde
Acest website foloseşte cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare. Mai multe detalii despre cookie-uri aici