Delicios: Paine cu hribi

Painea cu hribi poate fi succesul unui mic dejun mai altfel sau al unei gustari savuroase.


Ingrediente:  

-200g faina integrala  

-300g faina alba  

-50g hribi uscati rehidratati  

-1 lingurita sare  

-1 lingura zahar brun  

-25g drojdie  

-150ml lapte  

-200ml apa (plus-minus, in functie de faina)  

-3 linguri ulei

Mod de preparare:  

-Faina se cerne intr-un vas incapator  

-Se dizolva drojdia cu o lingura de lapte caldut si o lingura zahar   -Se framanta aluatul ce cuprinde faina, drojdie, apa, lapte, sare  

-Se adauga hribii rehidratati si taiati bucatele. Framantam!  

-La sfarsit adaugam uleiul cate putin si framantam vreo 10 minute  

-Aluatul se presara cu faina si se lasa la crescut 1 ora  

Pregatim cuptorul incalzindu-l la 190 grade pentru inceput. Aluatul crescut il modelam dupa dorinta. Eu l-am facut rotund si l-am crestat in trei locuri.  

Pentru a avea parte si de o crusta gustoasa am pus in cuptor (in partea de jos) o tava cu apa.  

Painea cu hribi a stat la cuptor vreo 10 minute la 190 de grade Celsius si inca vreo 30-35 la 180 de grade. Cand e gata, painea se aseaza pe un fund de lemn si se acopera cu un stergar curat.  

Eu nu am avut rabdare sa se racoreasca, asa ca prima bucata de paine cu hribi am infulecat-o pe nerasuflate cu unt de casa… o nebunie!  

Spor la framantat!    

SURSA: prajituricisialtedulciuri.wordpress.com

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bucuria colindelor în redacția Știri Botoșani!

astăzi, 15:21

Neobosiți în frumosul pe care îl împrăștie cu generozitate, fără să se abată de la mesajul sărbătorii creștine, colindătorii ”speciali” ne învață că, ...

Gala Sportivilor, campionii care duc Botoșaniul pe podium! - FOTO

astăzi, 14:32

Miercuri, 17 decembrie, a avut loc Gala Sportivilor, un eveniment dedicat performanței, muncii și ambiției, în cadrul căruia au fost premiați elevii Liceului cu Program Sportiv Botoșani, i...

Matematicianul Radu Gologan: „E o mare prostie să interzici telefonul la școală. Haideți să-l folosim corect, mai degrabă!”

astăzi, 13:58

Profesorul Radu Gologan este de părere că tehnologia, folosită eficient, îi poate ajuta enorm pe copii. Totul depinde însă de felul în care profesorii știu să o integreze &icir...