Delicios, de post: Supa de conopida

Ingrediente:
- 1 conopida potrivita
- 3 cartofi
- 1 l apa
- sare, piper
- 3 linguri de margarina (ulei)
- 2 linguri faina
- 1 legatura de patrunjel fin tocat

Se spala conopida, se taie bucati si se indeparteaza cotoarele groase. Se curata cartofii, se taie si se pun la fiert impreuna cu conopida 20-25 de minute.

Se paseaza zarzavaturile si se adauga sarea si piperul. Se topeste margarina intr-o craticioara, se pune faina si se amesteca continuu pana capata culoare galbuie, se adauga, putin cate putin, 2-3 polonice de supa, apoi se rastoarna in oala mare cu supa.

Dupa ce s-au amestecat bine, se mai da 2-3 clocote si se adauga patrunjelul.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Festivalul - Concurs de Ouă Încondeiate de la Rogojești, Botoșani, a ajuns la a IX-a ediție: Când va avea loc evenimentul!

astăzi, 20:40

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani, instituție publică de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Botoșani, în colaborare ...

Bucureștean prins la Botoșani conducând cu permisul contrafăcut!

astăzi, 20:10

Marți, 11 februarie 2025, în jurul orei 01:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani au oprit pe drumul public din comuna Havârna, un autoturism condus de un...

Program de Sf. Valentin la Cinema „Unirea”: Recomandarea săptămânii!

astăzi, 19:30

Vineri, 14 februarie, de la ora 16:00, botoșănenii amatori de filme de dragoste pot viziona filmul „Iubire fără limite”. Doi adolescenți din clase sociale diferite cresc în acel...