Ingrediente:
- 1 conopida potrivita
- 3 cartofi
- 1 l apa
- sare, piper
- 3 linguri de margarina (ulei)
- 2 linguri faina
- 1 legatura de patrunjel fin tocat
Se spala conopida, se taie bucati si se indeparteaza cotoarele groase. Se curata cartofii, se taie si se pun la fiert impreuna cu conopida 20-25 de minute.
Se paseaza zarzavaturile si se adauga sarea si piperul. Se topeste margarina intr-o craticioara, se pune faina si se amesteca continuu pana capata culoare galbuie, se adauga, putin cate putin, 2-3 polonice de supa, apoi se rastoarna in oala mare cu supa.
Dupa ce s-au amestecat bine, se mai da 2-3 clocote si se adauga patrunjelul.
Delicios, de post: Supa de conopida
Stiri Botosani Thursday, 27 March 2014 ActualitateSpune-ne opinia ta
Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani
Se prăbușește „împărăția laptelui”. Seceta, scumpirile și munca plătită în bătaie de joc adâncesc sărăcia în ruralul din Botoșani!
astăzi, 11:15
Sunt comunități rurale în România care trăiesc exclusiv din creșterea animalelor. În județul Botoșani, de exemplu, există o tradiție aparte a creșterii vacilor de lapte. Sat...
O biserică din Botoșani intră în sărbătoare, programul manifestărilor religioase! (Foto)
astăzi, 10:48
Biserica Vovidenia din Botoșani își serbează hramul pe data de 21 noiembrie. Programul liturgic începe pe data de 20 cu o procesiune cu Sfintele Moaște din patrimoniul Bisericii și a...
Un bărbat din Botoșani a ajuns la spital după o ceartă cu soția, ce i-a recomandat medicul!
astăzi, 10:15
Incident mai puțin obișnuit într-un cuplu din Botoșani. Un bărbat de 63 de ani a ajuns la spital cu răni în zona genitală, și le-a povestit medicilor că soția i le-a provocat...